Πεντανόστιμη συνταγή με πατάτες, τυρί και σπανάκι στο φούρνο

Σάββατο 8 Ιούνιος 2019
sformato-patate-spinaci-uvetta.jpg

Νόστιμη και ελαφριά συνταγή με σπανάκι, τυρί και πατάτες.

Υλικά 

350 γρ. πατάτες

100 γρ. σπανάκι

60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

50 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί

30 γρ. Βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και να αφήνουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το σοτάρουμε για λίγα 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κίτρινο μαλακό τυρί κομμένα σε κομμάτια και μια κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.

Στη συνέχεια αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και βάζουμε τις μισές πατάτες και το σπανάκι με το τυρί, ύστερα βάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.

TRENDING ARTICLES