COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστές πένες με προσούτο και κρέμα μελιτζάνας


11 Ιουλίου 2019

1547111311_c40ae4308c83d4d73fd9bf9d799324ebf67076d5-1547107459.jpg

Μια εύκολη συνταγή που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας με την ακαταμάχητη γεύση της.

Υλικά

350 γρ. πένες

1 μελιτζάνα

1/4 κρεμμύδι

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

8 καρύδια

Ζωμός λαχανικών

Προσούτο σε κομμάτια 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια το προσθέτουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και με τις σκελίδες σκόρδου αφού τις ψιλοκόψουμε. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα προσθέτουμε τους κύβους μελιτζάνας και σοτάρουμε για περίπου 3-5 λεπτά.

Σ 'αυτό το σημείο προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ζωμό λαχανικών, καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μίξερ χτυπάμε τις μελιτζάνες με τα καρύδια, μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Προς το τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα και εάν θέλουμε προσθέτουμε φρέσκο ​​μαϊντανό και προσούτο. 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.