COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστό ριζότο με βούτυρο, σκόρδο και μανιτάρια


3 Αυγούστου 2019

Λαχταριστό ριζότο με βούτυρο, σκόρδο και μανιτάρια

Η σημερινή συνταγή είναι τόσο νόστιμη και λαχταριστή που δεν θα θέλετε να τελειώσει...

Υλικά

500γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλιτζλανι κρασί λευκό ξηρό

1.500 ml ζωμό κοτόπουλο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 10 λεπτά , ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο και το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το ριζότο να σιγοβράζει μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το ζωμό.

Προσθέτετε άλλο ένα φλιτζάνι ζωμού και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά περίπου, προσθέτοντας ζωμό κάθε φορά που απορροφάται από το ρύζι μέχρι να χυλώσει το ριζότο.

Λίγο πριν τελειώσετε με τη διαδικασία, προσθέτετε τα μανιτάρια, την παρμεζάνα και το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά, και αφήνετε το ριζότο να βράσει για 2 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.