Για ένα βράδυ με φίλους σας προτείνουμε ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, το οποίο θα ικανοποιήσει και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.
Υλικά
4 ψωμάκια για burger
520 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
100 γραμμάρια φέτα
2 ντομάτες
Σαλάτα μαρούλι
Βασιλικός
Μέντα
Κουκουνάρια, μια χούφτα περίπου
1 κουταλάκι βούτυρο
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το πέστο μέντας. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα καρύδια, με μερικά φύλλα μέντας, μια χούφτα κουκουνάρια, λίγο ελαιόλαδο και το βασιλικό. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια στην ίδια διάμετρο με τα ψωμάκια και τα μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να ροδίσουν.
Κόβουμε την ντομάτα σε κύβους και προσθέτουμε τη φέτα μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Μόλις μαγειρευτεί το κρέας, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε: Παίρνουμε τα ψωμάκια και στη βάση βάζουμε μερικά φύλλα σαλάτας, το μπιφτέκι, το μείγμα ντομάτας και φέτας και τέλος μια κουταλιά από το πέστο μέντας.
Πηγή φωτογραφίας: incucinaconmaxeandre.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.