Το τέλειο μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Κυριακή 22 Σεπτέμβριος 2019

Σήμερα φτιάχνουμε  το πιο συνηθισμένο Κυριακάτικο φαγητό, των παιδικών μας χρόνων.

Υλικά 

1.200 γραμμάρια μοσχάρι

1 πακέτο χοντρά μακαρόνια

3 σκελίδες σκόρδο

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα

1 κ.σ. πελτέ

1 συσκευασία χυμό ντομάτας

1 φλ. λευκό κρασί

Λίγο νερό ζεστό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, τα βάζουμε μέσα στο κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και το σοτάρουμε καλά για λίγα λεπτά. Ύστερα το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα  ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τον πελτέ. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Βάζουμε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά ενώ προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού. 
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε μαζί με το κρέας.