Λαχταριστά ζυμαρικά με τυριά και σπανάκι

Σάββατο 5 Οκτώβριος 2019

Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά (της αρεσκείας σας)

15 γρ. βούτυρο

15 γρ. αλεύρι

300 ml γάλα

50 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ

2 κ.γ. μουστάρδα

100 γρ. τιματίνια

175 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

150 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό για 10-12'. Σε μια κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλέυρι και ανακατεύετε για 1'. Κατεβάζετε το από τη φωτιά και ρίχνετε το γάλα σιγά-σιγά. Το αφήνετε να πάρει βράση και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να "δέσει" η κρέμα. Προσθέτετε το τυρί, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφού στραγγίσετε τα ζυμαρικά, ρίχνετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε, προσθέτετε το ζαμπόν, τις τομάτες και το σπανάκι και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.