Η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα γρήγορο πιάτο, με τέλεια ισορροπία της γεύσης.
Υλικά
500 γραμμάρια στήθους κοτόπουλου
300 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
2 λεμόνια
Φρέσκο σχοινόπρασο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καλαμποκιού
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρέας από τα κόκαλα και στο κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το χωρίζουμε στο μισό, κόβουμε το σχοινόπρασο και προσθέτουμε και τα δύο στο κρέας, μαζί με την τριμμένη φλούδα από το ένα λεμόνι. Στύβουμε ένα λεμόνι και ρίχνουμε πάνω από το κρέας τον χυμό του, προσθέτοντας μια κουταλιά σούπας λάδι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια και μεταφέρουμε μπολ καλλυμένο με αλουμινόχαρτο στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά από αυτό το διάστημα, αφαιρούμε από το ψυγείο, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για δέκα λεπτά, γυρνώντας και από τις δυο πλευρές.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.