Λαχταριστά ζυμαρικά με κρέμα κολοκύθας και τυρί Caciocavallo

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα ζυμαρικά και τα απολαμβάνουμε. 

Υλικά 

320 γρ. ζυμαρικά 

800 γρ. κολοκύθα 

200 γρ. τυρί Caciocavallo 

100 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

20 γρ. βούτυρο 

10 γρ. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι μαζί με το σκόρδο και τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Όταν η κολοκύθα μαγειρευτεί, αφαιρούμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε στην άκρη. 

Βάζουμε τους κύβους κολοκύθας σε ένα μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα μίξερ και με μια κουταλιά του νερού μαγειρέματος ζυμαρικών. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την κρέμα κολοκύθας και το caciocavallo.
 

Πηγή φωτογραφίας: https://ricette.giallozafferano.it