Ένα γευστικό πιάτο που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι
Υλικά
3 μελιτζάνες
100 γρ. ζαμπόν
100 γρ καπνιστό τυρί
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Μισό κρεμμύδι
Μαϊντανό για γεύση
Βασιλικό για γεύση
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε τη σάρκα. Βάζουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο για λίγα λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες σε κύβους και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μαγειρεύομε σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τη σάρκα και προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους ή λωρίδες, το καπνιστό τυρί σε κύβους, το μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, την τριμμένη παρμεζάνα, το πιπέρι και το αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας λάδι.
Γεμίζουμε τα κελύφη μελιτζάνας με το μείγμα, πασπαλίζουμε τα με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30/40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.