Το πιο ζουμερό κοτόπουλο με μανιτάρια 

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

To κοτόπουλο με μανιτάρια είναι μια απλή, comfort, καθημερινή συνταγή για όλη την οικογένεια

Υλικά

6 μπούτια κοτόπουλο

40 γραμμάρια αποξηραμένα μανιταρια

400 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια σε κονσέρβα

30 γραμμάτια βούτυρο

1 ποτήρι  λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με ζεστό νερό για περίπου 30 λεπτά. Ύστερα τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε δύο ή τρεις κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου. Όταν πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε και τα διατηρούμε ζεστά. 

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και  προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε  το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε προσθέστε ψιλοκομμένα ντοματάκια, το κοτόπουλο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Αλατατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40-45 λεπτά ή έως ότου το κρέας ψηθεί καλά και η σάλτσα πήξει.

Όταν μαγειρευτεί, αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο, αφήνουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια απολαμβάνουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it/ricette