Τα ζυμαρικά με μανιτάρια, αχλάδια και γκοργκοντζόλα είναι ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση, που θα κατακτήσει και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.
Υλικά
400 γρ. ζυμαρικά
2 αχλάδια
50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. γκοργκοντζόλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά, έτσι ώστε να καραμελωθούν χωρίς να μαυρίσουν.
Εν τω μεταξύ, μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο με λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά και ύστερα προσθέτουμε τα αχλάδια.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε το τυρί σε κύβους και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στα μανιτάρια μαζί με την γκοργκοντζόλα και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.misya.info/ricette
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.