COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα ζυμαρικά στον φούρνο με κολοκύθα και λουκάνικο


19 Οκτωβρίου 2020

Πεντανόστιμα ζυμαρικά στον φούρνο με κολοκύθα και λουκάνικο

Σήμερα απολαμβάνουμε ένα κλασσικό και λαχταριστό μεσημεριανό γεύμα. 

Υλικά 

300 γρ. ζυμαρικά

500 γρ. κολοκύθα

400 γραμμάρια λουκάνικο

1 κρεμμυδάκι

40 ml λευκό κρασί

500 ml μπεσαμέλ

300 γρ. μοτσαρέλα 

40 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση 

Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ύστερα προσθέτουμε  τους κύβους κολοκύθας, μαγειρεύουμε για για 3-4 λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέτουμε όσο νερό είναι αρκετό για να καλύψουμε τα υλικά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. 

Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Όταν η κολοκύθα είναι έτοιμη την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. 

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε το 1/3 της μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε επίσης το μισό μείγμα κολοκύθας και λουκάνικου και ανακατεύουμε. 

Σε ένα ταψί στρώνουμε τη μπεσαμέλ, προσθέτουμε ένα στρώμα ζυμαρικών, λίγη μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας κολοκύθα και λουκάνικο και λίγο μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. 

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.  Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά πριν το σερβίρουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.