Το σημερινό φαγητό είναι απλό, γρήγορο και λαχταριστό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Υλικά
380 γρ. ζυμαρικά
250 γρ ρικότα
500 γρ σπανάκι
25 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
Μοσχοκάρυδο για γεύση
Αλάτι
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, την παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που τα μαγειρέψαμε, στη ρικότα. Στη συνέχεια την ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα.
Πλένουμε και βράζουμε το σπανάκια σε μια κατσαρόλα για λίγα λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Μετά από λιγά λεπτά προσθέτουμε και τη ρικότα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τέλος προσθέτουμε στο σπανάκι και τα ζυμαρικά, μαγειρεύουμε για λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.