Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη μακαρονάδα με λουκάνικο και σαφράν

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να έχετε ένα πιάτο με μοναδική γεύση. Για εξαιρετικό αποτέλεσμα, επιλέξτε ένα πολύ φρέσκο ​​λουκάνικο.

Υλικά 

50 γραμμάρια ζυμαρικά

300 γραμμάρια λουκάνικο

300 ml φρέσκιας κρέμα γάλακτος

50 γραμμάρια παρμεζάνας (τριμμένη)

50 ml λευκό κρασί

1 φακελάκι σαφράν

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια, το βάζουμε σε ένα τηγανι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά χωρίς λάδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 7-8 λεπτά. Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 

Παίρνουμε το σαφράν και το διαλύουμε σε λίγο νερό. Ύστερα το προσθέτουμε στη σάλτσα. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε  στο τηγάνι με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό από τα ζυμαρικά εάν χρειάζεται. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπίπερο, εάν χρειαστεί.