Σούπερ τραγανές εξωτερικά και κρεμώδεις μέσα, αυτές οι πεντανόστιμες κροκέτες με γέμιση τυρί είναι ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
600 γρ. πατάτες
50 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
1 κρόκος αυγού
40 γρ καπνιστό τυρί
Μοσχοκάρυδο για γεύση (τριμμένο)
Σπορέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι
1 αυγό
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για περίπου 30 λεπτά. Όταν μαγειρευτούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον πουρέ από τις πατάτες, την παρμεζάνα, τον κρόκο αυγού, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, πλάθουμε μπάλες και τις γεμίζουμε σε με ένα κομμάτι καπνιστό τυρί. Δίνουμε στις κροκέτες κυλινδρικό σχήμα.
Χτυπάμε το αυγό με μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ και περνάμε τις κροκέτες πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα με ψηλές πλευρές και μόλις φτάσει στη σωστή θερμοκρασία (170 -180 βαθμούς) τηγανίζουμε τις κροκέτες από όλες τις πλευρές και όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.