Λαχταριστή μακαρονάδα με μοσχαρίσια κεφτεδάκια, μπρόκολο, σκόρδο και πιπεριά τσίλι

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Η σημερινή συνταγή είναι τόσο νόστιμη που δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε.

Υλικά 

360 γραμμάρια ζυμαρικά 

350 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

1 φέτα ψωμί του τοστ

1 κρόκος

20 γραμμάρια τυρί πεκορίνο

300 γραμμάρια μπουκετάκια μπρόκολου

1 μικρή πιπεριά τσίλι 

Μαϊντανός

1 σκελίδα σκόρδο

100 γραμμάρια αλεύρι

30 γραμμάρια βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί, το τυρί και τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. 

Πλένουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου και κόβουμε τα κοτσάνια. Βράζουμε άφθονο νερό, προσθέτουμε αλάτι και προσθέτουμε τα μπρόκολα. Ύστερα μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 

Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο με ελαιόλαδο και πριν πάρει χρώμα το αφαιρούμε και προσθέτουμε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και την πιπεριά χωρίς τους σπόρους.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω και λίγο τριμμένο πεκορίνο. Η μακαρονάδα είναι έτοιμη για απόλαυση.