Πεντανόστιμο χταπόδι με πατάτες πουρέ και ντοματίνια

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Σήμερα η παράδοση επιβάλλει χταπόδι. 

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

4 μεσαίες πατάτες

500 γραμμάρια ντοματίνια

200- 250 ml νερού

Ελαιόλαδο για γεύση

1 σκελίδα σκόρδου

1 λεμόνι

Μαϊντανό για να γεύση

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

2 κ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι καλά, αφήνουμε να πάρει βράση το νερό, όπου προσθέτουμε το μισό λεμόνι και το χταπόδι. Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά και μετά το αφαιρούμε, βάζοντας το για ένα λεπτό σε ένα μπολ με νερό με παγάκια. Βράοζουμε και πάλι το χταπόδι και κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δυο φορές. Με αυτόν τον τρόπο το χταπόδι θα γίνει πολύ μαλακό.  

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζετε τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά. Εντωμεταξύ βράζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 40 με 45 λεπτά. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά. Ύστερα βάζουμε στο μπλέντερ τις πατάτες, και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα.

Εντωμεταξύ ψήνετε για λίγα λεπτά στο γκριλ το χταπόδι μαζί με το λεμόνι και το μαϊντανό. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε το χταπόδι μαζί με τα ντοματίνια και τον πουρέ πατάτας.