Η σημερινή συνταγή είναι τόσο νόστιμη που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
300 γρ. λαζάνια
1 κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη)
750 γρ. μπεσαμέλ
400 γρ μοτσαρέλα
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι. Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει ελαφρά την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Όταν η κολοκύθα είναι έτοιμη την χτυπάμε με ένα μίξερ για να έχουμε να έχουμε έναν πουρέ. Σε αυτό το σημείο βάζουμε λίγο πουρέ κολοκύθας στον πάτο ενός ταψιού και καλύπτουμε με μια στρώση από λαζάνια. Στη συνέχεια καλύπτουμε με την κολοκύθα, την μπεσαμέλ και τα τυριά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, όταν τα λαζάνια είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.