Πεντανόστιμα ζυμαρικά με σάλτσα ελιάς και στρακίνο

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Υλικά 

300 γραμμάρια ζυμαρικά

180 γραμμάρια πράσινες ελιές

150 γραμμάρια τυρί στρακίνο

Τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ τις ελιές, την παρμεζάνα και 2 κουταλιές της σούπας και τα χτυπάμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το στρακίνο και χτυπάμε ξανά. 

Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, διατηρώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ελιάς και λίγο νερό μαγειρέματος και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι εάν είναι απαραίτητο.
 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.misya.info