Σηκώστε το χέρι σας αν δεν σας αρέσουν τα κεφτεδάκια. Οι σημερινοί κολοκυθοκεφτέδες είναι εκτός από πεντανόστιμοι και υγιεινοί.
Υλικά
3 κολοκυθάκια
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
Αρωματικά βότανα (βασιλικός, μαϊντανός και σχοινόπρασο)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες, στη συνέχεια τα πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να αφαιρέσουμε το νερό και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Τους τοποθετούμε σε ένα ταψί και μαγειρεύουμε στον φούρνο
Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια στον στους 180 ° C για περίπου 25 λεπτά, περιστρέφοντάς τους στη μέση του μαγειρέματος. Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
Photo credits: https://www.cucchiaio.it/ricette/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.