COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κολοκυθιών


24 Νοεμβρίου 2021

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κολοκυθιών

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και η παρακάτω συνταγή συνδυάζει γευστικότατα τα λατρεμένα ζυμαρικά με τα κολοκυθάκια. 

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά 

3 κολοκυθάκια 

4 - 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα 

Φρέσκος βασιλικός

Ελαιόλαδο

60 γρ. μπέικον 

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μια χούφτα φρέσκο βασιλικό, μια σταγόνα λάδι και 1 ποτήρι νερό. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 - 15 λεπτά. Φροντίζοντας να μένει πάντα λίγο νερό και να μην στεγνώσουν.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ύστερα ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με ένα μπλέντερ, αν χρειαστεί προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. 

Ανακατεύουμε την παρμεζάνα μαζί 2 - 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό από τα μακαρόνια, μέχρι να γίνει μια κρέμα και την προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. 

Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα κολοκυθιού, προσθέτουμε το μπέικον και απολαμβάνουμε.

Photo credits://www.tavolartegusto.it/ricette/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.