COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπαγγέτι amatriciana: Μια ιδιαίτερη ιταλική συνταγή με πικάντικη σάλτσα και μπέικον


JTeam

26 Ιανουαρίου 2022

Σπαγγέτι amatriciana: Μια ιδιαίτερη ιταλική συνταγή με πικάντικη σάλτσα και μπέικον
Αυτό το πιάτο, πιστέψτε μας, είναι πραγματικά υπέροχο!

Η amatriciana έχει τις ρίζες στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Amatrice, ένα χωριό κοντά στη Ρωμη. Πικάντικη, αυθάδης και απίστευτα νόστιμη amatriciana, η είναι πανεύκολη συνταγή και εάν αφαιρέσουμε τη ντομάτα και βάλουμε κρόκο αυγού, γίνεται Carbonara.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

300 γρ. μπέικον

800 γρ. ντομάτες καθαρισμένες

80 γρ. πεκορίνο Ρομάνο

100 ml λευκό κρασί

1 ​​καυτερή κόκκινη πιπεριά

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπέικον σε φέτες πάχους ½ εκ. και μετά σε λωρίδες. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε στη χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το λίπος από το μπέικον και να γίνει διάφανο.

Αφαιρούμε το κοτσάνι από την πιπεριά, την κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την προσθέτουμε στο τηγάνι με το μπείκον ενώ προσθέτουμε και μτο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ύστερα προσθέτουμε τις καθαρισμένες ντομάτες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν και να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, αλατίζουμε, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, πασπαλίζουμε με το πεκορίνο Ρομάνο και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.