COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό γάλα καρύδας με 2 μόνο υλικά


JTeam

5 Φεβρουαρίου 2022

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό γάλα καρύδας με 2 μόνο υλικά
unsplash
Οι καρύδες είναι μέρος της καθημερινής διατροφής πολλών ανθρώπων ιδιαίτερα στην νοτιοανατολική Ασία.

Από την καρύδα μπορούμε να παράγουμε γάλα, βούτυρο, λάδι, σαπούνια ακόμη και υφάσματα. Το σπιτικό γάλα καρύδας είναι ένα φρέσκο ​​φυτικό ρόφημα, ιδανικό για να αντικαταστήσει το κλασικό γάλα εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή εάν ακολουθείτε μια vegan διατροφή.

Όπως όλα τα φυτικά γάλατα, έτσι και το γάλα καρύδας δεν περιέχει λακτόζη ή καζεΐνη. Ας δούμε όμως πώς να το φτιάξετε.

Υλικά

1 ώριμη καρύδα

450 γρ. νερό στους 45°

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια ώριμη καρύδα και με τη βοήθεια ενός τιρμπουσόν κάνουμε δύο τρύπες σε αντιστοιχία με τις δύο από τις τρεις τρύπες που βρίσκονται πάνω από την καρύδα. Και ρίχνουμε όλο το υγρός της καρύδας σε ένα μπολ.

Σπάμε την καρύδα με τη βοήθεια ενός σφυριού και αφαιρούμε τον πολτό από τη σκληρή και ξυλώδη φλούδα. Αφαιρούμε το καφέ δέρμα από τον πολτό και τον πλένουμε καλά.

Βάζουμε τα κομμάτια καρύδας σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το νερό που έχει προηγουμένως βράσει στους 45 βαθμούς. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια αφήνουμε την καρύδα να μουλιάσει για 20 λεπτά, με αυτόν τον τρόπο θα ευνοήσουμε την εξαγωγή των θρεπτικών συστατικών από την καρύδα. Φιλτράρουμε τα πάντα με ένα καθαρό πανί και πιέζουμε για να αφαιρέσουμε όλο το φυτικό γάλα.

Εμφιαλώνουμε το γάλα καρύδας σε αποστειρωμένα βάζα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Ανακατεύουμε το προϊόν πριν το καταναλώσουμε, γιατί το γάλα καρύδας, όντας πλούσιο σε λιπαρά, θα υποστεί φυσικό διαχωρισμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.