Οι χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια είναι το τέλειο πιάτο αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, αλλά ταυτόχρονα θέλετε να φάτε ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Μαγειρεύονται στο τηγάνι και είναι πολύ νόστιμες και ζουμερές.
Όπως πάντα όταν ετοιμάζετε το κρέας, σας συμβουλεύω να το βάζετε να μαριναριστεί τουλάχιστον μια-δυο ώρες πριν το ψήσετε (αλλά είναι καλό και όλο το βράδυ!): Θα ωφεληθεί σε γεύση και τρυφερότητα.
Ας δούμε λοιπόν μαζί τα λίγα απλά βήματα που χρειάζονται για να ετοιμάσουμε τις χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια.
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
300 γρ ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
Φλούδα λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός
Αρχικά μαρινάρουμε το κρέας τοποθετώντας τις μπριζόλες σε ένα ταψί μαζί με την τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού και λίγο λάδι, στη συνέχεια κάνουμε μασάζ, σκεπάζουμε με μα μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σπάμε με ένα μαχαίρι μια σκελίδα σκόρδο. Ροδίζουμε τη σκελίδα σκόρδου σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι το κρέας να αποκτήσει μια ελαφριά χρυσαφένια κρούστα και μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά, συμπληρώνουμε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστές τις χοιρινές μπριζόλες με τα ντοματίνια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.