COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τραγανές και σούπερ νόστιμες κοτολέτες κολοκύθας


JTeam

3 Οκτωβρίου 2022

Τραγανές και σούπερ νόστιμες κοτολέτες κολοκύθας
https://blog.giallozafferano.it
Μια νόστιμη συνταγή με αυτό το υπέροχο λαχανικό, την κολοκύθα.

Οι σημερινές κοτολέτες κολοκύθας είναι ζουμερές εσωτερικά και με τραγανή επικάλυψη εξωτερικά..Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα κάνουν τους πάντες να τις ερωτευτούν με την πρώτη μπουκιά.

Απλώς φτιάχνετε μια νόστιμη ζύμη με βάση τον πουρέ μαγειρεμένης κολοκύθας (τον οποίο μπορείτε εύκολα να ετοιμάσετε εκ των προτέρων), στη συνέχεια προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά, η οποία είναι απαραίτητη για να φτιάξετε ένα μείγμα με σωστή σύσταση, έτσι ώστε να το πλάσετε με τα χέρια σας και να φτιάξετε τις κοτολέτες.

Ύστερα τις περνάτε από ένα νόστιμο κουρκούτι με βάση το αλεύρι και το νερό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά για ένα σούπερ χρυσαφένιο και τραγανό πανάρισμα.

Έντονα χρωματισμένες με πορτοκαλί χρώμα και πάνω απ' όλα πολύ νόστιμες, σας προτείνουμε να τις δοκιμάσετε και θα ανακαλύψετε ότι η ντελικάτη ελαφρώς γλυκιά επίγευση της κολοκύθας σε συνδυασμό με τα άλλα συστατικά δημιουργούν αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο συνδυασμό «γλυκού-αλμυρού».

Πώς να τις σερβίρετε και να τις αποθηκεύσετε

Οι τραγανές και σούπερ νόστιμες κοτολέτες κολοκύθας είναι ιδανικές για όλες τις περιστάσεις. Σερβίρονται ως ορεκτικό ή ως χορτοφαγικό κυρίως πιάτο, ή για ένα νόστιμο απεριτίφ με φίλους, συνοδευόμενο με τυριά, σάλτσες και πατάτες. Αν περισσέψουν, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο, κλεισμένες καλά, για μια-δυο μέρες.

Υλικά

500 γρ. κολοκύθα βρασμένη και πολτοποιημένη

40 γρ τυρί τριμμένο δενδρολίβανο

60 γρ τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Για το κουρκούτι

50 γρ αλεύρι ρεβιθιού

100 ml νερό

Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στον πελτέ κολοκύθας και ρίχνουμε λίγο δεντρολίβανο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά που είναι απαραίτητη για να δημιουργήσουμε ένα μείγμα με τη σωστή σύσταση. Ύστερα βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και πλάθουμε τις κοτολέτες.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε ένα γρήγορο κουρκούτι με το αλεύρι και το νερό και πανάρουμε τις κοτολέτες πρώτα στο κουρκούτι και μετά κατευθείαν στην τριμμένη φρυγανιά. Τις απλώνουμε κατευθείαν σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.