COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Απολαυστική σούπα με ρεβίθια και μύδια


JTeam

25 Ιανουαρίου 2023

Απολαυστική σούπα με ρεβίθια και μύδια
www.soniaperonaci.it
Τα ρεβίθια με τα μύδια είναι ένας πεντανόστιμος συνδυασμός που θυμίζουν την αλμύρα της θάλασσας και το άρωμα της γης.

Σήμερα σκεφτήκαμε να μαγειρέψουμε ένα ζεστό και δυναμωτικό πιάτο, ιδανικό για τις βροχερές ημέρες και νύχτες. Η σούπα μας είναι λαχταριστή και σερβίρεται με κρουτόν. Ή, γιατί όχι, να συνοδεύεται και με ζυμαρικά...

Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξερά ρεβίθια και να τα βράσετε, και φρέσκα μύδια τα οποία θα ξεφλουδίσετε και θα καθαρίσετε. Αλλά αν θέλετε να ετοιμάσετε τη σούπα στο άψε σβήσε τα προμαγειρεμένα ρεβίθια και τα ήδη καθαρισμένα και κατεψυγμένα μύδια είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή. Τι λέτε να δούμε τη συνταγή;

Υλικά

Για τα μύδια

2 κιλά ήδη καθαρισμένα μύδια

50 ml λευκό κρασί

1 πιπεριά κόκκινη 1

1 ματσάκι μαϊντανός

1 σκελίδα σκόρδο

50 ml ελαιόλαδο

Για τα ρεβίθια

480 γρ. ρεβίθια προμαγειρεμένα και στραγγισμένα

100 γρ. κρεμμύδι

80 γρ. καρότα

70 γρ. σέλινο

400 γρ. ντομάτες

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τα μύδια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το σκόρδο κομμένο στη μέση και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε τα μύδια, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε με το λευκό κρασί και σκεπάζουμε τα πάντα με ένα καπάκι. Αφήνουμε να ψηθούν σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (Φροντίστε να πετάξετε τα μύδια που δεν ανοίγουν, γιατί σημαίνει ότι δεν είναι βρώσιμα.)

Σβήνουμε τη φωτιά, χωρίζουμε τα μύδια από το μαγειρικό υγρό και το αφήνουμε στην άκρη, φιλτράροντας το με ένα σουρωτήρι. Χωρίζουμε τα οστρακοειδή από το κέλυφος, κρατώντας μερικά ολόκληρα μύδια για το τελικό γαρνίρισμα του πιάτου. Αφήνουμε τα μύδια μαζί με το φιλτραρισμένο υγρό τους στην άκρη.

Για τα ρεβίθια: Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σέλινο, το καρότο και τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο και δεντρολίβανο. Ύστερα προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το υγρό των μυδιών χωρίς μύδια και αφήνουμε να ψηθούν όλα για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μύδια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα όσα είναι ακόμα ζεστή

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.