COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστό μοσχαράκι με κόκκινο κρασί


JTeam

2 Ιουνίου 2023

Λαχταριστό μοσχαράκι με κόκκινο κρασί
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata
Νόστιμο και λαχταριστό φαγητό με μεθυστικά αρώματα…

Ένας πολύ νόστιμος και πολύ εύκολος τρόπος να μαγειρέψετε το μοσχάρι με κόκκινο κρασί. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και σίγουρα θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας

750 γρ. κόκκινο κρασί

1 σέλινο

1 λευκό κρεμμύδι

1 καρότο

1 κλωνάρι θυμάρι

1 κλωνάρι δεντρολίβανου

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata

Εκτέλεση

Κόβουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο σε μικρά κομμάτια και έχουμε έτοιμο ένα ματσάκι με θυμάρι και δεντρολίβανο. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, προσθέτουμε το κρασί, τα μυρωδικά και τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 12 ώρες.

Τέλος, στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Φιλτράρουμε τη μαρινάδα, κρατώντας στην άκρη τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Και σοτάρουμε τα λαχανικά και το ματσάκι σε μια κατσαρόλα με ψηλές άκρες, με 3 κουταλιές της σούπας λάδι.

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και όταν είναι ζεστό, σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά. Τέλος, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, γυρνώντας το στη μέση του ψησίματος. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.