COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζυμαρικά με την πιο λαχταριστή και κρεμώδη σάλτσα από καρότα


JTeam

25 Ιουνίου 2023

Ζυμαρικά με την πιο λαχταριστή και κρεμώδη σάλτσα από καρότα
https://essenzavegetale.com
Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο που φτιάχνεται με λίγα και απλά υλικά.

Τι πιο χορταστικό από ένα ωραίο πιάτο με ζυμαρικά; Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα ζυμαρικά είναι το αγαπημένο μας φαγητό, γι αυτό και όταν τα φτιάχνουμε τα απολαμβάνουμε πολύ.

Πρόσφατα φτιάξαμε αυτή τη σάλτσα από καρότα και κυριολεκτικά την ερωτευτήκαμε. Τα καρότα, σε συνδυασμό με τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο αποτελούν την τέλεια βάση για μια πραγματικά νόστιμη σάλτσα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά

500 γρ. καρότα

20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

20 γρ. διατροφική μαγιά

2 σκελίδες σκόρδο

Λίγα φύλλα φασκόμηλου

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

40 αμύγδαλα

Jenny.Gr
https://essenzavegetale.com

Εκτέλεση

Πρώτα καθαρίζουμε τα καρότα, τα χοντροκόβουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τώρα προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι για γεύση. Ανακατεύουμε καλά ώστε το λάδι να διανεμηθεί σε όλη την επιφάνεια των καρότων.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα καρότα σε ένα ταψί μαζί με δύο σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φλούδα, μερικά φύλλα φασκόμηλου και δύο κλωνάρια δεντρολίβανο. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.

Όταν ροδίσουν καλά τα καρότα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο.

Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο ετοιμάζονται τα ζυμαρικά, παίρνουμε μια κουτάλα από το νερό του μαγειρέματος και την προσθέτουμε στα καρότα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό μαγειρέματος για να αποκτήσουμε την επιθυμητή συνοχή.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα από τα καρότα και ανάβουμε τη φωτιά, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά (χωρίς να πετάξουμε το υπόλοιπο νερό) και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας επιπλέον νερό για το μαγείρεμα, θα χρειαστεί να έχουμε μια ωραία και παχύρρευστη κρέμα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ένα φύλλο φασκόμηλου.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.