Εάν έχετε λίγο χρόνο διαθέσιμο αλλά θέλετε να ετοιμάστε ένα αυθεντικό και νόστιμο πιάτο εμπνευσμένο από την Ινδία , τότε σας βρήκαμε την τέλεια συνταγή. Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να ετοιμάσετε ένα γρήγορο κάρυ με ρεβίθια και σπανάκι, που θα σας μεταφέρει στον συναρπαστικό και πικάντικο κόσμο της ινδικής κουζίνας .
Αυτό το απλό πιάτο είναι μια πραγματική έκρηξη γεύσεων, χάρη στη χρήση πολλών μπαχαρικών που χαρακτηρίζουν την ινδική κουζίνα. Τα μπαχαρικά είναι η ψυχή αυτής της συνταγής, προσφέροντας υπέροχα αρώματα που θα κάνουν το κάρυ σας ακαταμάχητο .
Απλά φανταστείτε το άρωμα της σκόνης κάρυ, το βάθος του κύμινου, τη φρεσκάδα του κόλιανδρου, το έντονο χρυσαφί χρώμα του κουρκουμά και την πικάντικη πινελιά του τσίλι. Αυτά τα μπαχαρικά λειτουργούν συνδυαστικά, δημιουργώντας έναν χορό γεύσεων που δένουν αρμονικά με τα ρεβίθια και το σπανάκι.
Η ινδική κουζίνα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τον πλούτο της σε μπαχαρικά και την τέχνη του να συνδυάζει υλικά με μαγικούς τρόπους. Με αυτή τη συνταγή, θα έχετε την ευκαιρία να βυθιστείτε σε αυτή τη χιλιόχρονη γαστρονομική παράδοση , ακόμα κι αν έχετε λίγο διαθέσιμο χρόνο.
Το γρήγορο κάρυ με ρεβίθια και σπανάκι είναι ο τέλειος συνδυασμός ευκολίας και αυθεντικότητας. Θα μπορέσετε να απολαύσετε με ένα πιάτο που έχει τη δύναμη να σας μεταφέρει σε μακρινές χώρες, προσφέροντας σας μια μοναδική και χορταστική γαστρονομική εμπειρία.
Υλικά
250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
350 γρ πελτέ ντομάτας
350 γρ ρεβίθια έτοιμα σε κονσέρβα
200 ml γάλα καρύδας
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Μείγμα μπαχαρικών
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες κρεμμυδιού και σκόρδου. Πλένουμε το φρέσκο σπανάκι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ώστε να βγάλουν όλα τα αρώματα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το γάλα καρύδας, τα ρεβίθια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το φρέσκο σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Το κάρυ είναι έτοιμο. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.