Σταμάτα ό,τι κάνεις γιατί αυτά τα tacos με γαρίδες και σάλτσα γκρέιπφρουτ είναι τα καλύτερα
JTeam
19 Αυγούστου 2024
Αυτά τα tacos με γαρίδες είναι απλά τα καλύτερα. Με μαρινάδα εσπεριδοειδών και μελιού και απολαυστική σάλτσα γκρέιπφρουτ, είναι ένα γρήγορο και απολαυστικό δείπνο.
Υλικά
Ξύσμα από 1 λάιμ και 1 γκρέιπφρουτ
1/4 φλιτζάνι χυμό λάιμ
1/4 φλιτζάνι χυμός γκρέιπφρουτ
1/2 φλιτζάνι μέλι
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το τηγάνι
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα ή κρέμα γάλακτος
Αλάτι. , πιπέρι
1 1/2 κιλό μεγάλες ή jumbo γαρίδες, ξεφλουδισμένες
2 φλιτζάνια λάχανο τριμμένο
Τορτίγιες καλαμποκιού
Για το σερβίρισμα: φύλλα κόλιανδρου και φέτες λάιμ
Για τη σάλτσα γκρέιπφρουτ:
1 γκρέιπφρουτ
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά jalapeño
Αλάτι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα: Χτυπάμε μαζί το ξύσμα, το χυμό, το μέλι, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι και το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και μετά τις περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε ¼ φλιτζάνι από την κρατημένη μαρινάδα με ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα ή κρέμα γάλακτος. Αυτή είναι η γρήγορη και κρεμώδης σάλτσα μας. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα γκρέιπφρουτ: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάζουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Αλείφουμε τις γαρίδες με την κρατημένη μαρινάδα, τις γυρνάμε και μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από το μάτι και προσθέτουμε το λάχανο με μερικές κουταλιές της σούπας κρεμώδη σάλτσα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Συναρμολογούμε τα τάκος: Βάζουμε στην τορτίγια τη σάλτσα και μετά μετά γαρίδες. Γαρνίρουμε με κόλιαντρο και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.