COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά


JTeam

5 Οκτωβρίου 2024

Τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά
unsplash
Σίγουρα έχετε κάνει έστω ένα από τα παρακάτω λάθη καθώς μαγειρεύατε τα ζυμαρικά.

Τα ζυμαρικά αρέσουν σχεδόν σε όλους και πάντα νιώθουμε μια ευχαρίστηση όταν τα τρώμε. Αλλά όταν τα μαγειρεύουμε κάνουμε αρκετά λάθη χωρίς να το γνωρίζουμε και αυτό που μας φαίνεται τέλειο κρύβει στην πραγματικότητα πολλές ατέλειες.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι πιο απλές συνταγές για ζυμαρικά , όπως τα κλασικά ζυμαρικά με σάλτσα ή σκόρδο, λάδι και πιπεριά τσίλι , πρέπει να γίνονται στην εντέλεια . Πράγματι, όσο πιο απλή είναι η συνταγή, τόσο περισσότερο απαιτεί ακρίβεια και προπάντων υψηλής ποιότητας υλικά μαγειρεμένα με δεξιοτεχνία - και πολλή αγάπη.

Το σκεφτήκαμε και συγκεντρώσαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται κατά την προετοιμασία των ζυμαρικών. Πάμε στοίχημα ότι θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε τουλάχιστον ένα από αυτά;

Μαγείρεμα ζυμαρικών: Τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη

Λάθος#1: Διαλέγετε ένα τυχαίο μέγεθος

Αν θέλετε να ετοιμάσετε ένα καλό ζυμαρικό, πρέπει να ταιριάξετε το καρύκευμα με την κατάλληλη μορφή. Τα μακριά ζυμαρικά , για παράδειγμα, ταιριάζουν πολύ με αρκετά υγρές και κρεμώδεις σάλτσες, τα ριγέ ζυμαρικά απορροφούν καλύτερα τη σάλτσα, τα κοντά ζυμαρικά είναι τέλεια για ραγού και λιγότερο ομοιογενείς σάλτσες και τα σπιράλ ζυμαρικά ταιριάζουν πολύ με την κλασική σάλτσα ντομάτας.

Λάθος#2: Βάζετε λίγο νερό

Ο κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να μαγειρεύετε περισσότερα από 100 γραμμάρια ζυμαρικών σε ένα λίτρο νερό. Το να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά σε λίγο νερό είναι λάθος, εκτός αν πρόκειται για συνταγή κατσαρόλας όπου ρίχνετε τα ζυμαρικά απευθείας στη σάλτσα προσθέτοντας λίγο νερό.

Λάθος#3: Ξεπλένετε τα ζυμαρικά

Ποτέ μην περνάτε τα στραγγισμένα ζυμαρικά κάτω από το νερό της βρύσης. Το να σταματήσετε το μαγείρεμα είναι λάθος, ακόμα και όταν πρέπει να ετοιμάσετε μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών. Σε αυτή την περίπτωση, για παράδειγμα, αφήστε τα να κρυώσουν προσθέτοντας λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.

Λάθος#4: Δεν προσέχετε τον χρόνο μαγειρέματος

Εάν η συσκευασία υποδεικνύει 10 λεπτά χρόνου μαγειρέματος, μην προχωρήσετε περισσότερο. Στραγγίστε τα και διατηρήστε το νερό μαγειρέματος αν χρειάζεται.

Jenny.Gr
unsplash

Λάθος#5: Ρίχνετε πολύ αλάτι για γεύση

Όταν προσθέτουμε αλάτι στο νερό, το «αρκετό» είναι εντελώς λάθος. Στην πραγματικότητα, η ακριβής δόση είναι 7 γραμμάρια αλάτι ανά 100 γραμμάρια ζυμαρικών και πρέπει να το ρίχνουμε στο νερό μόλις αρχίσει να βράζει, ποτέ πριν, ούτε κατά το μαγείρεμα των ζυμαρικών.

Λάθος#6: Κλείνετε με το καπάκι

Χρησιμοποιήστε το καπάκι για να καλύψετε την κατσαρόλα καθώς περιμένετε να βράσει το νερό. Στη συνέχεια, μόλις ρίξετε τα ζυμαρικά, μην τα σκεπάζετε .

Λάθος#7: Ρίχνετε λάδι κατά το μαγείρεμα

Μερικοί προσθέτουν ελαιόλαδο κατά το μαγείρεμα για να «ξεχωρίσουν» τα ζυμαρικά, ειδικά όταν είναι μακριά ή έχουν βάση το αυγό. Είναι άχρηστο, πραγματικά.

Λάθος#8: Χρησιμοποιείτε ρηχό σκεύος

Μην μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σκεύος που είναι πολύ ρηχό και μην τα διπλώνετε, ή ακόμα χειρότερα μην τα σπάτε για να χωρέσουν. Να επιλέγετε πάντα το σωστό μαγειρικό σκεύος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.