Οι φαρφάλες με ρεβίθια και μοτσαρέλα στον φούρνο είναι η λύση που ικανοποιεί τους πάντες
JTeam
10 Μαΐου 2025

Θέλετε να απολαύσετε ένα λαχταριστό πιάτο χωρίς να μπλέξετε με μαγείρεμα; Αυτή η συνταγή με φαρφάλες, ρεβίθια και μοτσαρέλα είναι ιδανική. Ένα πιάτο που γεννήθηκε από υλικά που περίσσεψαν στο ψυγείο και την απουσία διάθεσης για μαγειρική. Ιδανικό για εργένηδες αλλά και για όλη την οικογένεια, με πολλές δυνατότητες για παραλλαγές. Είναι επίσης ένα πιάτο κατάλληλο για χορτοφάγους, πλούσιο σε πρωτεΐνες, και με τέτοια ευκολία που ακόμα καν δεν είστε λάτρεις της μαγειρικής θα νιώσετε ανακούφιση: Ανακατεύετε τα υλικά, τα βάζετε στον φούρνο και… έτοιμο.
Υλικά
1 σκελίδα σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες (ή ντομάτες κονκασέ/αποφλοιωμένες)
150 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
200 γρ. ζυμαρικά τύπου φαρφάλες
250 γρ. μοτσαρέλα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις ντομάτες: Χαράξτε μία μικρή σταυρωτή τομή στη βάση και βάλτε τις για λίγα λεπτά σε βραστό νερό. Ξεφλουδίστε τις και κόψτε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, αφού το έχουμε χαράξει με μαχαιράκι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις ντομάτες και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τις φαρφάλεε σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο στη συσκευασία. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα ρεβιθιών. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, δημιουργώντας ένα στρώμα όχι πολύ παχύ. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180°C. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.