
Αν αναζητάτε μια πλούσια και αρωματική συνταγή, οι ταλιατέλες με κρέμα γάλακτος και ανάμεικτα μανιτάρια είναι η ιδανική επιλογή. Με σπιτική ζύμη, συνδυασμό φρέσκων μανιταριών και μια βελούδινη κρέμα με κατσικίσιο τυρί, αυτό το πιάτο συνδυάζει παράδοση, γεύση και διατροφική αξία. Ακολουθήστε βήμα-βήμα τη συνταγή και ετοιμάστε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει με την απλότητα και την αυθεντική του νοστιμιά.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
125 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
200 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
300 γρ. μανιτάρια κανθαρέλλες (ή λυσίτσες)
6 κρόκοι αυγών
1 αυγό
Βούτυρο
Αρωματικά βότανα της επιλογής σας
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με τους κρόκους και το αυγό και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπασμένο με μεμβράνη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα όχι πολύ λεπτά, λίγη-λίγη, και μετά σχηματίζουμε τις ταλιατέλες περίπου 1 εκ. φάρδους.
Για την κρέμα: Χτυπάμε τα 50 γρ. κρέμας γάλακτος μαζί με το κατσικίσιο τυρί.
Για τη σάλτσα: Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε να βράσει μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για τα μακαρόνια. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο τηγάνι με 60 γρ. βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά, χωρίς να τα αλατίσουμε για να μην βγάλουν πολλά υγρά. Προσθέτουμε στη συνέχεια 150 γρ. κρέμας γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 2 λεπτά, προσθέτοντας ένα κουτάλι από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
Βράζουμε τις ταλιατέλες για περίπου 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Ύστερα τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος, αρωματίζουμε με φρέσκα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα. Ολοκληρώνουμε το πιάτο με μερικές κουταλιές από το κατσικίσιο τυρί. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.