
Αν αγαπάτε τις μελιτζάνες και τα γεμιστά τραγανά πιάτα, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Η μελιτζάνα Cordon Bleu είναι ο τέλειος συνδυασμός απλότητας και νοστιμιάς: κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα, ενώ η χρυσαφένια κρούστα χαρίζει την απόλυτη ικανοποίηση. Ιδανική για κυρίως πιάτο ή εντυπωσιακό μεζέ σε τραπέζι με φίλους – είναι ένα φαγητό που δεν περνά απαρατήρητο.
Υλικά
550 γρ. μελιτζάνα φλάσκα
430 γρ. τυρί που λιώνει
220 γρ. ζαμπόν
100 γρ. ραντίτσιο ή μαρούλι
8 αυγά
Αλεύρι
Τριμμένη φρυγανιά
Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι ψιλό και αλάτι σε νιφάδες

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες πάχους περίπου 4 χιλιοστά με μαχαίρι. Τι απλώνουμε σε ένα ταψί τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τι σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια κόβουμε το τυρί σε λεπτές φέτες.
Σχηματίζουμε τα cordon bleu: βάζουμε σε ένα ταψί μια φέτα μελιτζάνας, τυρί, ζαμπόν, τυρί, και άλλη φέτα μελιτζάνας. Θα φτιάξετε περίπου 10 τεμάχια. Περνάμε τα cordon bleu, από το αλεύρι, έπειτα από αυγό χτυπημένο με λίγο αλάτι, και μετά από την τριμμένη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία με αυγό και φρυγανιά για διπλό πανάρισμα. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στους 190°C για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ύστερα βάζουμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.