COOL GREECE

Δημητσάνα: Ένας σπάνιος τόπος αναζωογόνησης


The Jennettes

1 Νοεμβρίου 2018

20-1-2008-070_b.jpg

Η Δημητσάνα είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Αρκαδίας. Βρίσκεται χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε δύο αντικρυστούς λόφους και αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, για ρομαντικά χειμωνιάτικα weekends, για εναλλακτικές εξορμήσεις στον Λούσιο και τον Αλφειό, και για οικογενειακές εκδρομές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christos Vrettos (@ch_vr) on

Ο μοναδικός πετρόχτιστος οικισμός της Δημητσάνας ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική, τους ατμοσφαιρικούς ξενώνες και τα εντυπωσιακά μοναστήρια του. Περιηγηθείτε στα σοκάκια του, ανάμεσα στα πετρόκτιστα κτίρια, και ανακαλύψτε τα όμορφα γεφύρια και τους μπαρουτόμυλους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Δημητσάνα , Αρκαδίας (@visit_dimitsana) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Δημητσάνα , Αρκαδίας (@visit_dimitsana) on

Παραλλήλως, αξίζει να επισκεφθείτε την βιβλιοθήκη της Δημητσάνας με τα σπάνια έγγραφα και τους κώδικες, καθώς και το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε'. Λίγο έξω από το χωριό, υπάρχει το εξαιρετικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο είναι και μοναδικό στην Ελλάδα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Novillo (@natalie_novillo) on

Παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικά πιάτα και όμορφα καφέ με τζάκια υπάρχουν διάσπαρτα στο χωριό και θα σας προσφέρουν την αίσθηση ενός ταξιδιού στο χρόνο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Δημητσάνα , Αρκαδίας (@visit_dimitsana) on

Σε απόσταση αναπνοής από τη Δημητσάνα βρίσκετε το δάσος του Μαινάλου, το οποίο μπορείτε να γνωρίσετε σε μια εκδρομή στα παρακάτω μέρη: Δημητσάνα - Στεμνίτσα - Δάσος Μαινάλου - Ελάτη - Βυτίνα - Καρκαλού - Δημητσάνα

Αν ρίξετε μια ματιά στις πλαγιές από κάτω σας, σίγουρα θα εντοπίσετε παρέες περιπατητών, αφού από εδώ ξεκινούν πολλά μονοπάτια προς το φαράγγι του Λούσιου και τα μοναστήρια του. Στη Δημητσάνα θα βρείτε μερικούς από τους καλύτερους ξενώνες της περιοχής και βέβαια ταβέρνες, μαγαζιά με τοπικά προϊόντα και cafes και bars.

Δείτε επίσης: Bυτίνα - Ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: http://www.e-dimitsana.gr