COOL GREECE

Καλάβρυτα: Δεν είναι απλώς ένα χειμερινό τουριστικό θέρετρο


The Jennettes

22 Νοεμβρίου 2018

img_0657f.jpg

Τα Καλάβρυτα είναι μια μικρή γραφική κωμόπολη στην ορεινή Αχαΐα. Απέχει 77 χλμ. από την Πάτρα (περίπου 1,5 ώρα) και 180 χλμ. από την Αθήνα. Αποτελεί τουριστικό προορισμό για πολλούς επισκέπτες, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν είναι όμως απλώς ένα θέρετρο. Τα Καλάβρυτα είναι ένα μέρος πολύ ιδιαίτερο και πολύ έντονο, κι αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνει οποιοσδήποτε βρεθεί εκεί.

Τα Καλάβρυτα είναι χτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων από τη θάλασσα και μπορείτε να φτάσετε εύκολα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών. Αξίζει όμως τουλάχιστον τη μια από τις δύο διαδρομές να την κάνετε με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο, για να διασχίσετε το φαράγγι του Βουραϊκού, που θεωρείται ένα από τα δέκα ωραιότερα της Ευρώπης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πλανητέρο ?? . . . #nature #autumn #autumncolors? #travel #visitgreece #strollingaround #photooftheday #ilovegreece #instatravel

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mar Tr (@tr.mar) στις

Η πόλη είναι μικρή και ιδιαίτερα γραφική, μοιάζει να μην έχει περάσει ο χρόνος από πάνω της. Τα πετρινα σπίτια, τα ψηλά δέντρα και τα παλιά φανάρια, κάνουν το τοπίο πολύ υποβλητικό, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι ξενώνες και σαλέ, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες. Παραλλήλως, τα Καλάβρυτα έχουν πάρα πολλά μαγαζιά με τοπικά προϊόντα, τα οποία είναι πολύ ξεχωριστά.

Παραλλήλως όμως, είναι και ένας τόπος με πολύ βαριά και ματωμένη ιστορία, καθώς εδώ συντελέστηκε ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επισκεφθείτε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και ανεβείτε στο λόφο του Καπή για να δείτε τον Τόπο Θυσίας.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη Μονή της Αγίας Λαύρας, η οποία θεωρείται ότι ιδρύθηκε το 961 και βρίσκεται εκεί που είναι σήμερα το λεγόμενο Παλαιομονάστηρο. Στο μουσείο της θα δείτε το λάβαρο της επανάστασης, καθώς η παράδοση, που συνδέει τη μονή με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, θέλει την επανάσταση του 1821 να έχει ξεκινήσει εδώ

Το Σπήλαιο των Λιμνών είναι άλλη μια εμπειρία που μπορούν να σας προσφέρουν τα Καλάβρυτα. Γύρω σας θα δείτε σταλακτίτες και σταλαγμίτες με υπέροχα σχήματα, καθώς θα περνάτε από την «αίθουσα των νυχτερίδων» και θα φτάνετε στην πρώτη λίμνη. Υπάρχουν άλλες 12 κλιμακωτές λίμνες στους τρεις ορόφους αυτού του μαγικού κόσμου, που αποτελούν την κοίτη του υπόγειου ποταμού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

* ᴡʜᴇɴ sɴᴏᴡ ғᴀʟʟs,ɴᴀᴛᴜʀᴇ ʟɪsᴛᴇɴs... * ———————————————————— #kings_greece #wu_greece #great_captures_greece #travel_greece #reasontovisitgreece #greecelover_gr #itsgreekstagram #greecetravelgr1_ #gf_greece #ig_greece #ae_greece #super_greece #life_greece #feelgreece_ #welovegreece #loves_greece_ #gorgeous_greece #mysteriousgreece #global_stars #welovegreece_ #loves_greece #igers_greece #exquisite_greece #across_greece #topgreecephoto #loves_athens #urban_greece #great_captures_city #discover_greece_ #artistry_vision

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antrikos Koutroumanis (@antrikaki) στις

Σε απόσταση 14 χλμ από τα Καλάβρυτα λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο, ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Έχει 12 πίστες με όλους τους βαθμούς δυσκολίας, ειδικό πάρκο για snowboard και δυνατότητα ενοικίασης snowmobile

Φεύγοντας από τα Καλάβρυτα, μπορείτε να επισκεφθείτε τα κοντινά χωριά, όπως η Ζαχλωρού και το πλατανόδασος του Πλανητέρου. Σε αρκετά κοντινές αποστάσεις θα βρείτε επίσης τον ιστορικό πύργο των Πετμεζαίων στους Κάτω Λουσσούς και τον «Αρίσταρχο», το τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής Ευρώπης και βρίσκεται στην κορυφή «Νεραϊδόραχη» του Χελμού.

Κεντρική φωτοραφία: Χριστίνα Γουδρούπη

Δείτε επίσης: Ένα ταξίδι στην παλαιότερη πόλη του κόσμου