COOL GREECE

Kαρπενήσι: Η Ελβετία της Ελλάδας


The Jennettes

17 Ιανουαρίου 2019

49858592_811559735850642_127107668157332000_n1.jpg

Το Καρπενήσι, είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 960 μέτρων. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για χειμερινές και καλοκαιρινές διακοπές, και δεν είναι καθόλου τυχαιο.

Πρόκειται για μια πόλη με πλούσια ιστορία η οποία έχει διακριθεί για την προσφορά της στην πατρίδα, και μια από τις πέντε καθαρότερες περιοχές του κόσμου σύμφωνα με την Unesco, καθώς έχει σχεδόν μηδενική μόλυνση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snow snow snow ❄️ #karpenisi #evritania #αυθεντικοςτοποσζωης #greece #snow#woodenhouse #nature

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δήμος Καρπενησίου (@dimos_karpen) στις

Περπατήστε στους γραφικούς οικισμούς του και θαυμάστε τα αρχοντικά, τα τοξωτά γεφύρια, τις βυζαντινές εκκλησίες, και τα παλιά σχολεία τα οποία συνθέτουν την εικόνα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Σε απόσταση 12 χλμ από την πόλη του Καρπενησίου, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου στο Βελούχι, ένα από τα παλαιότερα και χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photo of the day❄️?#karpenisi #xionodromiko #velouxi #greece #snow #evritania #αυθεντικοςτοποσζωης

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δήμος Καρπενησίου (@dimos_karpen) στις

Eπισκεφθείτε τη Μονή Προυσού, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι. Είναι ένα πολύ επιβλητικό μέρος, με θέα στο απόκρημνο φαράγγι που φτάνει σχεδόν μέχρι το Καρπενήσι. Η μονή οφείλει το όνομά της στη θαυματουργό εικόνα της «Κυράς της Ρούμελης» της Παναγίας Προυσιώτισσας.  Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα αυτή βρισκόταν σ’ ένα ναό της Προύσας. Κατά την περίοδο της εικονομαχίας όμως την παρέλαβε κάποιος άρχοντας, που σκόπευε να τη μεταφέρει στην Ελλάδα για ασφάλεια. Όταν όμως έφθασε στην Καλλίπολη, έχασε την εικόνα, και βρέθηκε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η Μονή του Προυσού.

Κάντε βόλτα στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου. Εκεί θα δείτει τον περίφημο πλάτανο και την κρύα βρύση του, στον οποίο αναφέρονται πολλά δημοτικά τραγούδια. Θα δείτε επίσης τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κάνε μια βόλτα με το carousel στην κεντρική πλατεία!??#karpenisi #evritania #αυθεντικοςτοποσζωης #greece #carousel

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δήμος Καρπενησίου (@dimos_karpen) στις

Το Καρπενήσι όπως και ολόκληρος ο νομός Ευρυτανίας είναι ιδανικός για πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Στο Καρπενήσι μπορείτε να κάνετε πλήθος δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση και καταρρίχηση, rafting, καγιάκ, ιππασία, τοξοβολία κ.ά. Μια ιδιαίτερη διαδρομή για πεζοπορία είναι στον Κρικελοπόταμο στο φαράγγι Πάντα Βρέχει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#italwaysrains in #pantavrexei #sunandrain #waterfall ? #fallingdrops #drops #river #canyon #nature #evritania #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantina Angelopoulou (@konstantinaangelopoulou) στις

Δείτε ακόμη: Η χιονισμένη Αθήνα μέσα από φωτογραφίες του instagram