COOL GREECE

Ζαρούχλα Αχαΐας: O μυστικός προορισμός κοντά στην Αθήνα που θα ερωτευτείτε από τα πρώτα λεπτά


The Jennettes

23 Ιανουαρίου 2020

Ζαρούχλα Αχαΐας: O μυστικός προορισμός κοντά στην Αθήνα που θα ερωτευτείτε από τα πρώτα λεπτά

Η Ζαρούχλα Αχαΐας είναι ένας προορισμός που είναι ερωτεύσιμος με την πρώτη ματιά. Μπορεί το όνομα που φέρει, να μην σας προϊδεάζει για το κάλλος που πρόκειται να ξετυλιχθεί μπροστά στα μάτια σας αλλά φημίζεται για μοναδικά τοπία και πλούσια χλωρίδα.

Εάν θέλετε να πάρετε μια ανάσα από την καθημερινότητα, το ταξίδι αυτό είναι ιδανικό, καθώς θα σας προσφέρει απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία.

Πιο συγκεκριμένα, η Ζαρούχλα είναι κρυμμένη μέσα σε καστανιές και έλατα και αυτό θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας όταν βρεθείτε μόλις, μια ανάσα μακριά από την Αθήνα. Μετά από διαδρομή δύο ωρών, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας, που θυμίζει σκηνές από ζωγραφικό πίνακα. Δικαιωματικά, θεωρείται μία από τις ομορφότερες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου και μια μικρή εξερεύνηση στην περιοχή θα σας πείσει γι' αυτό, ανταμείβοντας την επιλογή σας.

Το χωριό, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, κοντά στα όρια με τον νομό Κορινθίας, αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας, κάνοντάς τον ιδανικό χειμερινό προορισμό. Στα μισά της διαδρομής, η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται μέσα σε ένα ελατοδάσος που θα μπορούσε να είναι σελίδα από παραμύθι. Η απόλυτη ηρεμία και το πλούσιο οξυγόνο σάς δίνουν την αίσθηση ότι απέχετε πολλά παραπάνω χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή, θα συνεχίσετε να μαγεύεστε από τις εικόνες, οι οποίες θα βρίσκονται στη μνήμη σας για πολύ καιρό ακόμα, μετά το ταξίδι. Φτάνοντας στο χωριό, θα μαγευτείτε από τον ήχο του ρέματος που συντροφεύει κάθε σας βήμα όσο ανακαλύπτετε το μέρος, μεταφέροντας σας σίγουρα κάπου πολύ διαφορετικά από τα συνηθισμένα.

Πέτρινα σπίτια, ξύλινα σαλέ και μια αρχιτεκτονική που σε μεταφέρει σε εποχές αλλοτινές. Η Ζαρούχλα θα μπορούσε να είναι η γέφυρα ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, ένα μαγικό τοπίο ανάμεσα σε δύο χρόνους. Κατά τη διαδρομή σας με τα πόδια, θα ανακαλύψετε ένα σωρό μυστικές γωνιές, ενώ θα μαγευτείτε από ένα ξύλινο jazz bar όπου θα το συναντήσετε σίγουρα κάποια στιγμή μπροστά σας και θα σας θυμίσει καταφύγιο.

Φεύγοντας από το χωριό, συναντήσαμε κι εμείς τη μάγισσα που δεσπόζει πάνω στο δέντρο! Η εικόνα συμπλήρωσε τη μυστηριακή σύνθεση των τοπίων και τη μαγεία της κάθε στιγμής!

Η Ζαρούχλα είναι ο πιο κοντινός παράδεισος για κάθε επισκέπτη που θα ήθελε να κάνει μια κοντινή απόδραση. Κατά την επιστροφή στην πόλη, οι εικόνες από τα πλατάνια, τα πεύκα, τα έλατα, τα ρυάκια, τα ποτάμια θα έρχονται στο μυαλό σας κάθε φορά που θα θέλετε να αποδράσετε νοητά από την καθημερινότητα, δίνοντάς σας ιδέες για τις επόμενες ταξιδιωτικές σας εξορμήσεις.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook/ Panagiotis Papanikolaou