COOL GREECE

10 μυστικά για να ανακαλύψετε την «άλλη» Μύκονο


19 Ιουνίου 2020

10 μυστικά για να ανακαλύψετε την «άλλη» Μύκονο

Στο άκουσμα της λέξης «Μύκονος», μας έρχονται πολλά πράγματα στο μυαλό. Για τους περισσότερους τουρίστες είναι το νησί των ατελείωτων πάρτι, των διασημοτήτων και του Instagram. Πέρα όμως από τη λαμπερή βιτρίνα της, η Μύκονος έχει και μια άλλη πλευρά, πιο ήρεμη, απλή και αυθεντική, που αν έχεις τη διάθεση να την ανακαλύψεις, θα θέλεις να επιστρέφεις στο νησί.

Αυτό το καλοκαίρι, που οι διακοπές θα είναι εντελώς διαφορετικές εξαιτίας της πανδημίας, είναι ιδανικό για να ανακαλύψεις το διαφορετικό πρόσωπο της Μυκόνου.

Από τα άγνωστα σε πολλούς αξιοθέατα και τις ωραιότερες απομονωμένες παραλίες μέχρι το τέλειο καταφύγιο για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης, το Adorno Beach Hotel & Suites, αυτές είναι οι δέκα εμπειρίες που θα σε κάνουν να δεις το «νησί των ανέμων» με άλλο μάτι.

Το μοναδικό χωριό της Μυκόνου

Άνω Μερά, Μύκονος

Αν θέλεις να γνωρίσεις την παραδοσιακή ζωή του νησιού, θα πας μέχρι τη γραφική Άνω Μερά. Το μοναδικό χωριό της Μυκόνου, σε απόσταση 8 χλμ. από τη Χώρα, έχει διατηρήσει πολλά στοιχεία της μυκονιάτικης παράδοσης. Στην κεντρική πλατεία θα βρεις καφενεδάκια και ταβέρνες για να δοκιμάσεις ντόπια πιάτα, καθώς και το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής που αξίζει να επισκεφτείς.

Ένα διαφορετικό ηλιοβασίλεμα

Φάρος του Αρμενιστή, Μύκονος

Οι γνώστες του νησιού θα σε διαβεβαιώσουν ότι το ηλιοβασίλεμα δεν αξίζει μόνο στη Μικρή Βενετία. Είναι εξίσου ωραίο και από τον Φάρο του Αρμενιστή, με την υπέροχη θέα προς την Τήνο. Αυτός ο επιβλητικός φάρος, που βρίσκεται στην περιοχή Φανάρι, στο βορειοδυτικότερο άκρο του νησιού, κατασκευάστηκε το 1891 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία του νησιού.

Ένα αλλιώτικο μνημείο

Λίγοι γνωρίζουν ότι το νησί των ανέμων φημιζόταν για τη μεταλλευτική του δραστηριότητα. Τα παλιά μεταλλεία στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού παραμένουν μάρτυρες μιας εποχής που στη Μύκονο δεν έφταναν μόνο γιοτ και κρουαζιερόπλοια. Σκονισμένες στοές, σκουριασμένα μηχανήματα και κουφάρια βιομηχανικών κτηρίων θυμίζουν σκηνικό της ταινίας «Mad Max».

Βουτιά στην Ιστορία

Παραλία Φτελιά, Μύκονος

Η ανεμοδαρμένη Φτελιά είναι η καλύτερη παραλία της Μυκόνου για windsurfing. Υπάρχει όμως κι άλλος ένας λόγος για να την επισκεφτείς: ο νεολιθικός οικισμός της περιοχής, ο οποίος χρονολογείται στο 5.000 π.Χ και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους του Αιγαίου.

Εικόνες μιας άλλης εποχής

Γνώρισε την πλούσια παράδοση του νησιού με μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, στη γραφική γειτονιά του Κάστρου, που έχει ακόμα δύο παραρτήματα: το Μύλο του Μπόνη (αναπαλαιωμένος μύλος στη θέση Άνω Μύλοι) και το Σπίτι της Λένας, ένα αυθεντικό μυκονιάτικο σπίτι του 19ου αιώνα. Το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου, που διηγείται την ιστορία της σχέσης του νησιού με τη θάλασσα, αξίζει επίσης την προσοχή σου.

Οι πρωινές βόλτες στον Γιαλό

Γιαλός, Μύκονος

Αν θέλεις να ανακαλύψεις μια διαφορετική όψη του κοσμοπολίτικου νησιού, κάνε μια βόλτα νωρίς το πρωί στον Γιαλό, όπου οι ντόπιοι αγρότες πουλάνε λαχανικά από το μποστάνι τους, λουλούδια και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Η αυθεντική γεύση της Μυκόνου

Κατά την παραμονή σου στο νησί, αξίζει να αναζήτησεις και να δοκιμάσεις τις τοπικές λιχουδιές: κοπανιστή (μαλακό τυρί με έντονη, πιπεράτη γεύση), λούζα (αλλαντικό που φτιάχνεται από χοιρινό κόντρα φιλέτο), μυκονιάτικα λουκάνικα, κρεμμυδόπιτα, αλλά και μυρωδάτα αμυγδαλωτά. Γεύσεις μιας λιτής νησιωτικής κουζίνας που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Παραλίες για λίγους

Παραλία Κάπαρη, Μύκονος

Και όμως, η Μύκονος έχει και ήσυχες παραλίες. Αν θέλεις να απολαύσεις το μπάνιο σου χωρίς πολυκοσμία, στρώσε την πετσέτα σου στη χαμηλού προφίλ Κάπαρη (λίγα μέτρα μετά τον Αϊ-Γιάννη), στην τεράστια και αμμώδη Φραγκιά (στον δρόμο προς την Λια), στη Μερχιά, στη Μερσίνη ή στο Τηγάνι, κάτω από τα Μεταλλεία.

Τα άγνωστα νησάκια

Ρήνεια

Για ακόμα πιο μοναχικές βουτιές και λίγη έξτρα περιπέτεια, αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμά σου μία εξόρμηση σε κάποιο από τα τρία μικρά νησιά γύρω από τη Μύκονο: τη Ρήνεια, το Τραγονήσι και τα Κταπόδια. Εκεί σε περιμένουν πριβέ παραλίες με φανταστικά νερά και εντυπωσιακές σπηλιές για εξερεύνηση. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου μάσκα και αναπνευστήρα!

Ένα καταφύγιο με boho αισθητική

Για να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά του νησιού, χρειάζεσαι και μια ιδανική βάση. Το Adorno Beach Hotel & Suites, μόλις δυο βήματα από τη φημισμένη παραλία του Ορνού (3 χλμ. από τη Χώρα) είναι το καταφύγιο που θα σου προσφέρει την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την απομόνωση που αναζητάς το φετινό καλοκαίρι, αλλά και εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε ό,τι έχει να προσφέρει η Μύκονος.

Επιλέγοντας κάποιο από τα καλαίσθητα δίκλινα δωμάτια, τη Summer Σουίτα ή μία από τις δίχωρες Design και Premium Μεζονέτες με ιδιωτική πισίνα ή jacuzzi, θα απολαύσεις διακριτική πολυτέλεια με νότες μποέμ αισθητικής σε έναν ιδιωτικό παράδεισο που σίγουρα δεν θα θέλεις να εγκαταλείψεις.

Εκτός από την υπέροχη τοποθεσία και την κομψότητα των χώρων του, αυτό το μικρό boho chic ξενοδοχείο ξεχωρίζει και για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει. Από το πρωινό με τοπικά προϊόντα και τις εξατομικευμένες θεραπείες spa και μασάζ στην ιδιωτικότητα της σουίτας σου μέχρι τις υπηρεσίες concierge (ιδιωτικές εξορμήσεις με jeep, εκδρομές εν πλω στις Κυκλάδες, κρατήσεις σε εστιατόρια κ.ά.), στο Adorno Beach Hotel & Suites όλα συντονίζονται για να σου προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής.

Αναδημοσίευση από Reader.gr