COOL GREECE

Σύρος: Η «Αρχόντισσα των Κυκλάδων» που θα σε κάνει να την ερωτευτείς


Εύα Κονδύλη

29 Μαΐου 2021

Σύρος: Η «Αρχόντισσα των Κυκλάδων» που θα σε κάνει να την ερωτευτείς
Το μυαλό μας βρίσκεται συνεχώς στις ώρες χαλάρωσης στη θάλασσα, στην χαρακτηριστική πλέον καλοκαιρινή μυρωδιά των μπουκαμβιλιών και στις απογευματινές βόλτες στα γραφικά στενάκια των ελληνικών νησιών. Εμένα το μυαλό μου τρέχει συνέχεια στη Σύρο!

Το άρωμα του καλοκαιριού έχει ήδη αρχίσει να μας «μεθάει» και σκεφτόμαστε όλο και περισσότερο πού θα πάμε διακοπές για να ξεχαστούμε λίγο από όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. 

Το μυαλό μας βρίσκεται συνεχώς στις ώρες χαλάρωσης στη θάλασσα, στην χαρακτηριστική πλέον καλοκαιρινή μυρωδιά της βουκαμβίλιας στις απογευματινές βόλτες στα γραφικά στενάκια των ελληνικών νησιών. Εμένα το μυαλό μου τρέχει συνέχεια στη Σύρο!

Τι να πρωτοπεί κανείς γι' αυτό το υπέροχο νησί. Η «Αρχόντισσα των Κυκλάδων» όπως ονομάζεται, και όχι άδικα, απέχει μόλις περίπου 4 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά και είναι από εκείνα τα νησιά που δεν περιμένεις ότι πρόκειται να σε μαγέψουν έτσι. 

Ίσως γιατί δεν θυμίζει στα χαρακτηριστικά νησιά των Κυκλάδων, όμως αυτό ακριβώς είναι που την κάνει να ξεχωρίζει και να μένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

jenny.gr

Η Σύρος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά των Κυκλάδων, με πλούσια ιστορία και μοναδικά αξιοθέατα. Ξεχωρίζει για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τις υπέροχες ακτές της. 

Είναι επίσης για όλους: Για οικογένειες, για ζευγάρια, για πρώτες διακοπές με παρέες, καλωσορίζοντάς τους όλους στα πλακόστρωτα στενάκια της και τις καταγάλανες παραλίες της.

jenny.gr

Πάντα κομψή και αριστοκρατική, έχει μια βαθιά επιρροή από την ιταλική αρχιτεκτονική, με χαρακτηριστικούς πέτρινους τοίχους και νεοκλασικά αρχοντικά, ενώ πρόσφατα η DailyMail την ονόμασε «μικρή Ιταλία».

Μπορεί να συνδυάσει το μοντέρνο με το παραδοσιακό και την ησυχία και απόλυτη ξεκούραση, με τα πιο ξέφρενα πάρτι!

Πού θα πας μπάνιο

Η Σύρος έχει πολλές ωραίες παραλίες για όλον τον κόσμο! Σίγουρα το νησί έχει κάποιες αποστάσεις, όμως η καταπληκτική οργάνωση στα Μ.Μ.Μ το καθιστά ιδανικό, αν δεν επιθυμείς να πάρεις το δικό σου μεταφορικό μέσο!

Σταθερές αξίες αποτελούν ο Μέγας Γιαλός, ο Γαλησσάς, που είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στο νησί, το Κίνι, η Βάρη, η οποία μαζεύει περισσότερο οικογένειες και παιδάκια, και ο Φοίνικας.

Προσωπικά, η αγαπημένη μου παραλία στο νησί και αυτή που πηγαίνω πιο συχνά όταν το επισκέπτομαι είναι η παραλία Αγκαθωπές, στην περιοχή της Ποσειδωνίας.

jenny.gr

Πρόκειται για μια τεράστια παραλία με άμμο, μέσα και έξω και που σπάνια συνάντησα κύμα, όσο αέρα και να είχε. Στα συν είναι το beach bar ONO που βρίσκεται στην δεξιά άκρη της παραλίας!

Η Ποσεισωνία, παλαιότερα ήταν γνωστή ως Ντελαγκράτσια, είναι μια συνοικία με αναγεννησιακές επαύλεις που θα σε μεταφέρουν στον ιταλικό Νότο και θα νομίζεις πως πρωταγωνιστείς στην ταινία «Ο Νονός». Σίγουρα αξίζει να κάνεις μια στάση!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᕮᐯᗩ ♡ (@evaakon)

Επίσης, τα Βαπόρια, αν και δεν αποτελεί παραλία, αλλά στην ουσία ένα μόλο μέσα στην καρδιά της Ερμούπολης, αποτελεί ιδανική επιλογή για μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά είτε πρωί, είτε για βράδυ, ενώ η μοναδική θέα θα σε ανταμείψει σίγουρα!

Πού θα φας

Στη Σύρο έχεις ειλικρινά αμέτρητες επιλογές για φαγητό, ποτό και γλυκό! Η περισσότερη ζωή υπάρχει στην Ερμούπολη, όπου είναι και το κεντρικό σημείο του νησιού, αλλά και το λιμάνι. 

Σίγουρα να δοκιμάσεις τις τοπικές λιχουδιές του νησιού, όπως τα συριανά λουκάνικα, τα λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες (αγαπημένη επιλογή από τον κλασικό Λειβαδάρα) και να τσιμπολογήσεις μεζέδες παρέα με το τυρί Σαν Μιχάλη

jenny.gr

Δοκιμασμένα και αγαπημένα είναι το Σεμινάριο, το Amvix για τέλεια ιταλική κουζίνα, Το Τσιπουράδικο της Μυρσίνης για λαχταριστούς μεζέδες και τρομερή αισθητική και το Mazi σε μια πανέμορφη αυλή που νομίζεις ότι έχει βγει από παραμύθι, για πιο gourmet απολαύσεις.

Αξίζει να επισκεφθείς επίσης το αλλού γυαλού στην παραλία Κίνι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, σε έναν πανέμορφο χώρο για φρέσκους και νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες.

jenny.gr

Επίσης, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς την Απανωχωρίτισσα και το Συριανών Καφεποτείο όταν βρεθείς στην Άνω Σύρο. Θα έχεις τη θέα όλου του νησιού στα πόδια σου!

Για υπέροχα κοκτέιλ στο Kouchico και το Baba και για πρωινό την επόμενη μέρα στο Jar και το Armadillo. Και επειδή χωρίς παγωτό το καλοκαίρι δεν γίνεται, στο Django θα βρεις τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες γεύσεις παγωτού της ζωής σου!

Αξιοθέατα

Σίγουρα, για να ευχαριστηθείς τη Σύρο, πρέπει να την περπατήσεις. Και το εννοώ!

Έχει πολλά στενάκια και σκαλοπάτια με πολλά μαγαζιά, οπότε θα πρέπει να ανέβεις, να κατέβεις και να περπατήσεις στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη, όπου στεγάζεται το εμβληματικό Δημαρχείο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᕮᐯᗩ ♡ (@evaakon)

Στη συνέχεια να κάνεις βόλτα στο λιμάνι, να φτάσεις στο Θέατρο Απόλλων, που αποτελεί μια μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, ως και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου!

Η αγορά είναι επίσης μεγάλη στην Ερμούπολη και μπορείς να βρεις πολλά συριανά προϊόντα, αλλά και σαπούνια, ξύλινα χειροποίητα αντικείμενα και άλλα πολλά!

jenny.gr

Η μαγική Άνω Σύρος ενδείκνυται επίσης για περπάτημα στα γραφικά στενάκια της και επίσκεψη στη μονή των Καπουτσίνων, αλλά και τον Καθολικό ναό του Αγίου Γεωργίου, τόσο για την αρχιτεκτονική, όσο και για την μοναδική θέα όλου του νησιού!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᕮᐯᗩ ♡ (@evaakon)

Στο κέντρο της Άνω Σύρου, βρίσκεται το Μουσείο Βαμβακάρη, του θρυλικού τραγουδοποιού, για όσους αγαπάνε την ελληνική παράδοση και το ρεμπέτικο τραγούδι.

Είναι σίγουρο πως αν την επισκεφθείς, η Σύρος θα σου κλέψει την καρδιά και θα βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στους τοπ αγαπημένους προορισμούς σου!

Δείτε ακόμη: Η ζωγράφος με συναισθησία που δημιουργεί εικόνες από μουσική

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

TAGS