COOL GREECE

Ναύπλιο: Μια πόλη γεμάτη ιστορία και ομορφιά που πρέπει να επισκεφθείς


The Jennettes

21 Ιουνίου 2021

Ναύπλιο: Μια πόλη γεμάτη ιστορία και ομορφιά που πρέπει να επισκεφθείς
Όσες φορές και να έχεις πάει στο Ναύπλιο, ποτέ δεν είναι αρκετές. Όχι μόνο γιατί έχεις πολλά να δεις, αλλά κυρίως γιατί έχει τέτοια ομορφιά, που συνεχώς την αναζητείς. 

Όσες φορές και να έχεις πάει στο Ναύπλιο, ποτέ δεν είναι αρκετές. Όχι, μόνο γιατί έχεις πολλά να δεις, αλλά κυρίως γιατί έχει τέτοια ομορφιά, που συνεχώς την αναζητάς. 

Το αρχοντικό Ναύπλιο αποτελεί την πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας με την Παλιά Πόλη του - μία από τις ωραιότερες της χώρας μας- να απέχει μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα και αποτελεί έναν κλασικό και αγαπημένο προορισμό, που μπορείς να αποδράσεις κάθε εποχή του χρόνου.

Οι μέρες σου θα γεμίσουν με κολύμπι στις πανέμορφες παραλίες που έχει τριγύρω, σε πολλές βόλτες μέσα στα δαιδαλώδη και ιστορικά στενά του, τα οποία είναι γεμάτα με όμορφα μαγαζιά και με επισκέψεις σε μερικά από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Ελλάδας.

Πού θα πας για μπάνιο

Η μικρή παραλία της Αρβανιτιάς με τα άσπρα βότσαλα είναι θαυμάσια για μια βουτιά με καθαρά νερά και όμορφη θέα. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, θα βρεις την παραλία του Καραθώνα, η οποία έχει μια μεγάλη αμμουδιά, ρηχά νερά και οργανωμένα beach bar. Εκεί, το καλοκαίρι, διοργανώνονται επίσης πολλά events και festival!

10 χλμ. από το Ναύπλιο, βρίσκεται το Τολό, μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, με ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες, που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς!

Τι πρέπει να δεις

Αν επισκεφθείς το Ναύπλιο σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς το Παλαμήδι! Υπάρχει ο εύκολος τρόπος να ανέβεις με το αυτοκίνητο και ο δύσκολος τρόπος (τα περιβόητα 999 σκαλοπάτια). Όπως και να ανέβεις όμως, η θέα από εκεί στην πόλη και τη θάλασσα είναι μοναδική. Κατασκευάστηκε το 1687 από τους Ενετούς σε ύψος 216 μέτρων και σήμερα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του Ναυπλίου. 

Το μικρό νησάκι-φρούριο που βλέπεις απέναντι στο λιμάνι ονομάζεται Μπούρτζι και είναι το σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου. Υπήρξε η πρώτη φυλακή του Κολοκοτρώνη, ενώ την περίοδο 1960-1970 λειτούργησε ως ξενοδοχείο. Αξίζει μια επίσκεψη με τα διαθέσιμα καραβάκια που εκτελούν μετακινήσεις!

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας και ο ναός του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο θα βρεις ένα όμορφο αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Εκεί, έγινε η κηδεία του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Δημητρίου Υψηλάντη και του Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά και η στέψη του πρώτου βασιλιά του ελληνικού κράτους, Όθωνα.

Επίσης, αν επισκεφθείς το Ναύπλιο είναι πολύ καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις κάποια άλλα σημαντικά αρχαιολογικά μέρη, όπως είναι οι Μυκήνες, το θέατρο της Επιδαύρου, αλλά και η Αρχαία Τίρυνθα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Πού θα φας

Στο Ναύπλιο θα βρεις πολλές και εξαιρετικές επιλογές για φαγητό. Αγαπημένα και δοκιμασμένα είναι το Πηδάλιο, Αίολος και Μέντα, με εναλλακτική και πολύ γευστική ελληνική κουζίνα. Για ιταλικό προτίμησε τα Il Porto και το Scuola Pizza Bar, ενώ για brunch τα Sokaki cafe και Kalimera.

Δεν γίνεται να πας στο Ναύπλιο και να μην φας παγωτό. Διάσημο είναι το Antica Gelateria di Roma (πιο γνωστό ως ο «Ιταλός») που προσφέρει χειροποίητο ιταλικό παγωτό και σορμπέ σε διάφορες γεύσεις φρούτων. 

Ακόμη μη ξεχάσεις να φας αυθεντικούς, παραδοσιακούς λουκουμάδες σε ένα από τα καφενέ στην πλατεία Συντάγματος (του Ναυπλίου καλέ, έχει κι εκείνη!), με θέα το εμβληματικό Παλαμήδι στο λόφο από πάνω και την περατζάδα του κόσμου, αφού αποτελεί το πιο κεντρικό σημείο.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 7 λεπτόρρευστα foundations που θα λατρέψετε φέτος το καλοκαίρι

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr