COOL GREECE

4 ελληνικά νησιά ιδανικά για καλοκαιρινό γάμο


Εύα Κονδύλη

4 Ιουλίου 2021

4 ελληνικά νησιά ιδανικά για καλοκαιρινό γάμο
Ηλιοβασίλεμα, ο ήχος του κύματος που «σκάει» δίπλα στα ελληνικά εκκλησάκια, η υπέροχη θέα, τα γραφικά τοπία και το απέραντο γαλάζιο μαγνητίζουν όχι μόνο Έλληνες, αλλά και ξένους μελλόνυμφους.

Ηλιοβασίλεμα, ο ήχος του κύματος που «σκάει» δίπλα στα ελληνικά εκκλησάκια, η υπέροχη θέα, τα γραφικά τοπία και το απέραντο γαλάζιο μαγνητίζουν όχι μόνο Έλληνες, αλλά και ξένους μελλόνυμφους.

Όσοι είναι λάτρεις του καλοκαιριού, θα θέλουν φυσικά να οργανώσουν και μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους σε ένα. Και ενώ μερικοί είναι οι τυχεροί της υπόθεσης και κατάγονται από ένα νησί, άλλοι πρέπει να σκεφτούν, να ψάξουν και να αποφασίσουν ποιο είναι το ιδανικό μέρος για να οργανώσουν την τελετή τους.

Γι' αυτό συγκεντρώσαμε 4 τέτοια νησιά που από μόνα τους φωνάζουν «ρομαντισμό»!

1. Σίφνος

Η Σίφνος είναι ένα νησί χαμηλών τόνων, που όμως δεν στερείται ομορφιάς και γραφικών, κλασικών κυκλαδίτικων τοπίων. Έχει γοητευτικές παραλίες και πανέμορφα μονοπάτια, τα οποία σε καλούν να τα ανακαλύψεις. Η Απολλωνία μάλιστα, η Χώρα του νησιού είναι από τις πιο όμορφες νησιωτικές πρωτεύουσες και μαγεύει κάθε επισκέπτη.

Ένα από τα πιο φημισμένα τοπία του νησιού είναι η Παναγία της Χρυσοπηγής, μια κατάλευκη μεγάλη εκκλησία, χτισμένη πάνω σε μια νησίδα. Η θέα είναι μοναδική, αφού περικυκλώνεται από το απέραντο γαλάζιο και το μέρος είναι απλά παραμυθένιο για τον γάμο σου.

2. Άνδρος

Η Άνδρος είναι σταθερά ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για ζευγάρια, ενώ τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες τελετές γάμου λαμβάνουν χώρα σε ένα από τα όμορφα εκκλησάκια της. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα σε συνδυασμό με την γραφικότητα και ομορφιά του νησιού, καθιστούν την Άνδρο τον τέλειο προορισμό για γάμο.

3. Σκόπελος

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sunweb (@sunweb)

Από τότε που γυρίστηκε η θρυλική ταινία Mamma Mia! στο πανέμορφο αυτό ελληνικό νησί, ο τουρισμός - και ειδικά από ζευγάρια- ανέβηκε κατακόρυφα. Είναι ένα καταπράσινο νησί με εντυπωσιακή βλάστηση που κοσμεί τα γαλαζοπράσινα νερά του. ενώ δικαίως περιλαμβάνεται κάθε φορά σε όλες τις λίστες με τα πιο ρομαντικά νησιά, αλλά και τα ιδανικότερα για έναν καλοκαιρινό γάμο.

Ο ναός του Αγίου Ιωάννη, πασίγνωστος από την ταινία όπου η Meryl Streep τραγουδά το «The Winner Takes It All», είναι ένα μικρό κόσμημα που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου 100 μέτρων. Ζευγάρια από όλον τον κόσμο επιλέγουν αυτό ακριβώς το σημείο για την τέλεση του γάμου τους!

4. Σαντορίνη

Όσο κλισέ και να ακούγεται, η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα! Αποτελεί τον top προορισμό για ζευγάρια παγκοσμίως, ενώ το ηλιοβασίλεμα του νησιού είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που προσδίδει σε κάθε γάμο έναν παραμυθένιο αέρα.

Η απαράμιλλη ομορφιά, η μοναδική θέα αλλά και τα πάνω από 250 εκκλησάκια στο νησί το καθιστούν τον απόλυτο προορισμό για τον καλοκαιρινό σου γάμο!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: Οι BB creams που θα σας χαρίσουν μια ανάλαφρη κάλυψη ακόμη και στην παραλία

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr