COOL GREECE

Κλέφτικο Μήλου: Ταξίδι από ψηλά στα «Θαλασσινά Μετέωρα» της Ελλάδας


25 Σεπτεμβρίου 2021

Κλέφτικο Μήλου: Ταξίδι από ψηλά στα «Θαλασσινά Μετέωρα» της Ελλάδας

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μήλου, το Κλέφτικο, ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς βράχους, λημέρι πειρατών στα παλιά τα χρόνια, είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού και ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία του Αιγαίου

Σμιλεμένη όπως και η Αφροδίτη της από την καυτή λάβα του ηφαιστείου, που δημιούργησε τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, η Μήλος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ελληνικά νησιά. Πάνω από 70 παραλίες, τοπία που σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη σελήνη, σπηλιές που αφηγούνται ιστορίες για πειρατές και κρυστάλλινα νερά που αντικατοπτρίζουν καλοκαιρινά όνειρα. Οι εικόνες της Μήλου συναγωνίζονται σε ομορφιά η μία την άλλη.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού, αλλά και όλων των Κυκλάδων, είναι το Κλέφτικο. Δεν είναι η παραλία με τον κλασικό ορισμό που όλοι ξέρουμε, είναι όμως ένα μαγευτικό τοπίο, ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστειογενείς άσπρους βράχους μέσα στα τιρκουάζ νερά, που προσεγγίζεται μόνο μέσω θαλάσσης και προσφέρεται για κολύμπι και εξερεύνηση. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.

TAGS