COOL GREECE TRAVELLERS

Ένας όμορφος προορισμός δίπλα στην Αθήνα


22 Ιουνίου 2013

Για όσους δεν έχουν κανονίσει να φύγουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μια ενδιαφέρουσα πρόταση, για μονοήμερη εκδρομή. 

Είναι δίπλα από την Αθήνα και είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο μέρος της Ελλάδας. Πρόκειται για την Λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι. Για την ακρίβεια, βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα. Επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου από ένα πολύ στενό κανάλι. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτις αλλά και Γοργωπίς, όνομα που πήρε από την Γόργη κόρη του Μεγαρέα που πνίγηκε στην λίμνη. Στην περιοχή κοντά στο στενό κανάλι της λίμνης έχουν εντοπιστεί ίχνη ανθρώπινης εγκατάστασης της πρωτοελλαδικής περιόδου, δείγμα ότι η περιοχή κατοικείται από την 3η χιλιετία π.Χ.

Στη λίμνη Βουλιαγμένη μπορείτε να βουτήξετε παντού. Τα νερά είναι στην αρχή ρηχά, ενώ αργότερα βαθαίνουν απότομα, είναι δε ιδιαίτερα ζεστά και επιτρέπουν το κολύμπι όλο το φθινόπωρο. Η πιο ωραία παραλία βρίσκεται στις δυτικές όχθες και είναι στρωμένη με ψιλή λευκή άμμο. Απολαύστε λοιπόν το μπάνιο σας, στα υπήνεμα νερά της και μετά επιλέξτε κάποιο από τα παραλίμνια ταβερνάκια, για ουζάκι και τοπικά εδέσματα. Ακόμα, μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με μάθηση. Τι θα λέγατε για μια επίσκεψη στον αρχαιοελληνικό χώρο του Ηραίου;

Το Ηραίο αποτελείται από δύο τμήματα, αφιερωμένα στην Ήρα Ακραία και στην Ήρα Λιμενία αντίστοιχα. Η λατρεία της σεβαστής θεάς άρχισε στη Γεωμετρική περίοδο, ενώ το 800 π.Χ. οικοδομήθηκε προς τιμήν της ο πρώτος αψιδωτός ναός. Αργότερα προστέθηκαν και άλλοι ναοί, βωμοί, στέγαστρο για την προστασία της ιερής φωτιάς, στοές, αγορά και βοηθητικοί χώροι. Εικάζεται ότι το τελετουργικό της λατρείας της Ήρας γινόταν στο λιμάνι, ενώ στον υπόλοιπο χώρο υπήρχαν κτίσματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Ένα είναι σίγουρο, πως το μέρος θα σας εντυπωσιάσει όχι μόνο από τη φυσική ομορφιά του αλλά και από την ατμόσφαιρα ηρεμίας που αποπνέει.

[gallery-197389]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.