Για να γνωρίσουμε την ιστορία, τις γεύσεις και τις παραδόσεις του νησιού!
Η περιπλάνησή ξεκίνησε μαθαίνοντας για την Ιπποκράτειο διατροφή και το πώς έχει επηρεάσει την γαστρονομική παράδοση του νησιού. Δοκιμάσε παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα αλλά και το ιδιαίτερο πιάτο ενός ταλαντούχου σεφ. Στην περιοχή Πύλι, γνώρισε το τυρί της Πόσσας, σήμα κατατεθέν του νησιού και στην περιοχή του Ασφενδιού, τον περίφημο Κώιο οίνο. Μαγείρεψε με τοπικά προϊόντα, μία νόστιμη τάρτα με κώτικη ξινομυζήθρα ξερή και κολοκύθια, συνεχίσε μ' ένα ψαρονέφρι γεμιστό με κώτικη λιαστή ντομάτα, εύκολο και εντυπωσιακό και έκλεισε με ένα γλυκό έκπληξη, από τον σεφ Ιούλιο Καλαποδά… Τουρτίνι με ξινομυζήθρα και ντοματάκι γλυκό, τιμώντας πάντα την παράδοση.
Η Ντίνα Νικολάου μέσα από το site (dinanikolaou.gr) της μας ταξιδεύει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, δίνοντας μας την ευκαιρία να κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Μας ξεναγεί και μας γνωρίζει τις παραδόσεις του κάθε τόπου. Μάθετε περισσότερα αλλά και αναζητήστε εύκολες συνταγές εδώ.
Photo Credits: dinanikolaou.gr
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.