COOL GREECE TRAVELLERS

Σίφνος: Ένα νησί που βρίσκεται σε αρμονία


9 Ιουλίου 2014

Και θα σας εξηγήσουμε το γιατί. 

Κοντεύουμε στα μέσα του Ιουλίου και οι ιδέες σχετικά με την επιλογή του καλοκαιρινού προορισμού είναι πολλές. Οι Κυκλάδες βρίσκονται πάντα πρώτες στην λίστα καθώς είναι κοντά στην Αθήνα και προσφέρουν ένα μοναδικό τοπίο. Κατάλευκα σπίτια σκαρφαλωμένα σε ύψωμα, ασβεστωμένα δρομάκια, λουλουδιασμένες αυλές και θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Αυτή τη φορά σειρά έχει η Σίφνος.

Ένα νησί που χαρακτηρίζεται από κομψότητα, παράδοση, μέτρο, ισορροπία, σεβασμό στο περιβάλλον και ποιότητα.  Το νησί δεν φημίζεται για τις αμμουδιές του, οπότε οι πιστοί του είδους θα πρέπει να ποντάρετε στις Καμάρες, στον οικογενειακό Πλατύ Γιαλό, τη Φασολού και το Γλυφό στο Φάρο, εκτός κι αν επιλέξετε να ανακαλύψετε τη Φυκιάδα και τη Βλυχάδα, που είναι προσβάσιμες μόνο απ΄την θάλασσα νοικιάζοντας κάποιο σκάφος. Πληροφορίες θα βρείτε στο νησί.

Το πρώτο πράγμα που αξίζει να κάνετε μόλις βρεθείτε στη Σίφνο είναι μια βόλτα στο Κάστρο που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, γύρω στα 3,5 χιλιόμετρα από την Απολλώνια. Το Κάστρο είναι ο πιο παλιός οικισμός του νησιού και αποτελεί καθαρό δείγμα της ενετικής περιόδου. Το τοπωνύμιο «Κάστρο» σημαίνει φρούριο και ήταν η πρωτεύουσα του νησιού και η έδρα της Αρχιεπισκοπής της Σίφνου μέχρι το 1836. Σήμερα είναι υπαίθριο μουσείο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακαλύψετε παρακάτω σ΄ένα φωτογραφικό ταξίδι του νησιού.

[gallery-359474]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.