COOL GREECE TRAVELLERS

10 μοναδικές αλλά όχι επικίνδυνες προτάσεις για διακοπές


28 Ιουλίου 2014

Iordania-Erimos-570.jpg

Η περιπέτεια δεν είναι προνόμιο μόνο για τους «τρελούς» εξερευνητές της φύσης. Με λίγη φαντασία και κάποια χρήματα μερικές από τις πιο συναρπαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες του κόσμου μπορούν να γίνουν προσιτές σε όλους. Για τους περισσότερους διακοπές σημαίνει ήλιος, μπάνιο και ατέλειωτες ώρες στην ξαπλώστρα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που αρέσκονται σε πιο δυνατές εμπειρίες. Άλλωστε αυτές θα διηγείστε λίγα χρόνια αργότερα αναπαυμένοι σε μια ξαπλώστρα...

1. Ταξίδι στον παραθαλάσσιο δρόμο της Καλιφόρνια

Το Coastal State Route 1 στην Καλιφόρνια ενέπνευσε δεκάδες κινηματογραφιστές και συγγραφείς και εξακολουθεί να κάνει τους περισσότερους οδηγούς να αισθάνονται σαν να πρωταγωνιστούν σε μια κινηματογραφική καταδίωξη αυτοκινήτων. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί: ο γεμάτος δρόμος στροφές σε ένα πανοραμικό τοπίο ακούγοντας δίπλα σου να σκάνε με ορμή τα κύματα του Ειρηνικού.

Η οδήγηση από το ένα άκρο στο άλλο διαρκεί μόνο δύο ή τρεις ώρες, αλλά σε αυτή τη διαδρομή οι εικόνες που θα αντικρίσετε είναι πραγματικά μοναδικές. Νότια από την πόλη του Carmel, ο δρόμος περνάει δίπλα από τις παραλίες και τους όρμους της Point Lobos State Reserve, όπου θα δείτε θαλάσσια λιοντάρια να αναδεύονται κάνοντας ηλιοθεραπεία στα βράχια δίπλα στη θάλασσα. Η θέα στο Bixby Creek Bridge απαιτεί σίγουρα μια στάση.

Ο δρόμος στη συνέχεια περνά μέσα από ένα τοπίο με βράχους, πυκνά δάση, καταρράκτες και γραφικούς φάρους. Το Hearst Castle, το σπίτι του μεγιστάνα των ειδήσεων William Randolph Hearst στην κορυφή του λόφου είναι πραγματικά ένα ιδανικό φινάλε για το τέλος της διαδρομής. Είναι αυτό που έδωσε την έμπνευση για την ταινία-ορόσημο του Όρσον Γουέλς, «Πολίτης Κέιν».

*Το Big Sur εκτείνεται νότια από το Μοντερέι, περίπου 180 χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο, και καταλήγει κοντά στο Gorda.

 Aνακαλύψτε τους υπόλοιπους προορισμούς στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.