COOL GREECE TRAVELLERS

Τα καλύτερα εστιατόρια μέσα σε μουσεία


23 Αυγούστου 2014

11.png

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλά μουσεία και έτσι είμαστε εξοικειωμένοι με την ιδέα της επίσκεψης που μας ταξιδεύει χιλιάδες χρόνια πίσω. Στα μουσεία όμως υπάρχουν και τα εστιατόρια-καφέ που προσφέρουν στους επισκέπτες στιγμές χαλάρωσης.

Όποιος περνάει μία ημέρα στο μουσείο-με την προϋπόθεση να δει όλα τα εκθέματα και να διαβάσει τις περιγραφές, όχι απλά να προχωράει-κάποια στιγμή πεινάει και το στομάχι του διαμαρτύρεται. Είναι λογικό μετά από πολύ διάβασμα και περπάτημα αλλά δυστυχώς τα φαγητά που προσφέρονται στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι ικανοποιητικά.

Σάντουιτς, μπέργκερ και καφέδες σε πλαστικά ποτήρια έρχονται στο μυαλό των περισσότερων όταν σκέφτονται το φαγητό στο μουσείο. Υπάρχουν όμως και κάποια που διαθέτουν χώρους εστίασης μοναδικής αισθητικής που σε ενθαρρύνουν να καθίσεις να πιεις έστω και έναν καφέ χωρίς να δοκιμάσεις τα πιάτα.

Αλλά και σε περίπτωση που θέλεις να φας, οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ, προσφέρουν πιάτα που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα παρακάτω μουσεία, φιλοξενούν εκτός από εξαιρετικά έργα και υπέροχα εστιατόρια που κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε όλο τον κόσμο.

1Café d’Art- Μουσειο Χάρα, Τόκιο

Το μουσείο Χάρα φιλοξενεί έργα σύγχρονης τέχνης και η καφετέρια του προσφέρει πιάτα-έργα. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα φαγητά είναι εμπνευσμένα από τα έργα του μουσείου, τόσο γευστικά όσα και εμφανισιακά. Φανταστείτε να τρώτε ένα κέικ-που είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου-το οποίο είναι σαν πίνακας. Θα λυπηθείς να το φας, και θα προτιμήσεις να το βγάλεις φωτογραφία μέχρι που τελικά θα «σπάσεις» και θα το καταστρέψεις για να νιώσεις την γευστική απόλαυση.

 Δείτε τα υπόλοιπα στο koolnews.gr.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.