COOL GREECE TRAVELLERS

2+1 ιδανικοί προορισμοί για mini φθινοπωρινές αποδράσεις


22 Οκτωβρίου 2014

Το (σχεδόν) τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και για πολλούς από εσάς μοιάζει να αργεί, μιάς κι η ανάγκη για μια εξόρμηση στην εξοχή έχει αρχίσει να γίνεται επιτακτική. Διαλέξαμε για εσάς τρείς επιλεγμένους προορισμούς με άξονα την ξεκούραση, τις γαλήνιες βόλτες στη φύση με την οικογένεια ή την παρέα σας.

Ορεινή Κορινθία

Η ορεινή Κορινθία αποτελεί προορισμό που δεν έχει την σφραγίδα του δημοφιλούς μα είναι μια ονειρεμένη περιοχή με πολλές επιλογές και ποικίλες δραστηριότητες. Είναι εντυπωσιακά κοντά στην Αθήνα και μπορείτε να μείνετε στα Τρίκαλα που είναι γεμάτα με πολλές λύσεις διαμονής και να αποτελούν το ορμητήριο σας για βόλτες και διαδρομές. Η τεχνητή λίμνη Δόξα βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Χελμό και Ντουρντουβάνα και σε συνδυασμό με το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (15ου αι.) αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής. Η Γκούρα είναι ένα κεφαλοχώρι της περιοχής που θα βρείτε καλά μέρη για φαγητό όπως και ο γραφικός Φενεός. tip. αν έχετε παιδιά ή περίσσιο κέφι, στο Ρέθι Κορινθίας υπάρχει το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

1Πάρνηθα

Ίσως θεωρείται πως η Πάρνηθα είναι το πολύ πολύ για μια περιπατητική βόλτα μα μόνο έτσι δεν είναι. Στην Πάρνηθα υπάρχουν δύο καταφύγια, το Μπάφι και το Φλαμπούρι όπου μπορεί κανείς να καταλύσει και ο ύπνος είναι τόσο γαλήνιος που θα σας εθίσει στις βουνίσιες αποδράσεις. Από εκεί μπορείτε να επιδοθείτε σε αναζωογονητικές βόλτες μέσα στον Εθνικό δρυμό και να συναντήσετε σπάνια είδη φυτών και ζώων. Οι δραστηριότητες στο βουνό είναι πολλές και οι διαδρομές επίσης· μπορείτε να απευθυνθείτε και στους ειδικούς καθώς το Μπάφι είναι η έδρα της Trekking Hellas και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μοιραστείτε μαζί τους τις περιπέτειες στο δάσος. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

IMG_9285

Δελφοί - Γαλαξίδι

Προτείνουμε για διαμονή τους Δελφούς, σε αντίποδα του χειμερινού It προορισμού της Αράχωβας που σίγουρα έχετε επισκεφθεί όλοι λίγο πολύ. Εκεί αρχικά θα επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο καθώς και το μουσείο. Στον Ομφαλό της γης λειτουργούσε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου κι έχετε πολλά να θυμηθείτε και να μάθετε. Μπορείτε να πάτε για φαγητό και βόλτες στην κοντινή παραθαλάσσια Ιτέα και να πιείτε καφέ στο Γαλαξίδι, τον παραδοσιακό οικισμό με τα καπετανόσπιτα και την αίγλη από περασμένες εποχές. Μην παραλείψτε να δοκιμάσετε τα τοπικά τους γλυκίσματα, το ρεβανί και το αμύγδαλο και να φάτε στο φοβερό εστιατόριο "Σκελετόβραχος" στην παραλία του Γαλαξιδίου.

γαλαξείδι