COOL GREECE TRAVELLERS

3 ιδανικοί ανοιξιάτικοι προορισμοί


2 Μαρτίου 2015

Η άνοιξη και συγκεκριμένα ο εναρκτήριος μήνας της, ο Μάρτιος, είναι μια από τις καταλληλότερες ευκαιρίες για να κάνετε μια απολαυστική εξόρμηση. Ο καιρός ευνοεί, η φύση μας καλεί για βόλτες, ανακαλύψεις και επισκέψεις σε νέα μέρη. Τα εισιτήρια συνήθως είναι πιο οικονομικά και η διαμονή σας θα απαιτήσει ένα λογικό budget. Να λοιπόν, 3 ιδανικοί προορισμοί με μερικά special tips για τον καθένα.

rome

Ρώμη

Στην αιώνια πόλη φίλοι που σίγουρα έχουν πάει, θα σας προτείνουν πολλά μέρη και αξιοθέατα. Εμείς με τη σειρά μας κάνουμε...το ίδιο. Ξεκινήστε τη μέρα σας με έναν εσπρέσσο στο ιστορικό Sant'Eustachio Il Caffè. Για pizza θα κάνετε στάση στο pizzarium, για φαγητό από χέρια Ιταλού μαέστρου. Πολύ μικρό μέρος, με φοβερές γεύσεις και κοντά σε στάση μετρό για εύκολη πρόσβαση. Μην παραλείψετε να πάτε στο μουσείο μοντέρνας τέχνης, το Maxxi, έργο της Zaha Hadid. Μάλιστα μέχρι τις αρχές του Μάη, έχει την έκθεση "Bellissima: Italy and High Fashion 1945-1968" και αφορά στην ιταλική μόδα την κομβική αυτή 20ετία. Tέλος, στα σίγουρα θα πάτε στη μεγαλοπρεπή Piazza Navona και στην κοσμοπολίτικη Piazza di Spagna. Όμως μην παραλείψετε για πιο γνήσια ιταλική nightlife, να περάσετε τον Τίβερη και να πάτε στο Trastevere.

barcelona

Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη είναι η πόλη που θα σας οδηγήσει μόνη της. Αρχιτεκτονικά μνημεία μοναδικής ιστορίας από το δημιουργό Gaudi που το όνομά του είναι πλέον συνώνυμο της ισπανικής πόλης, βόλτες σε uptempo στη La Rambla και μια πλημμύρα από χρώματα και αρώματα μέσα μας, όπως και λίγος Manu Chao στα αυτιά μας. Μην παραλείψετε το Μουσείο Πικάσο και τον Καθεδρικό ναό.

seat_makrynitsa_b Μακρυνίτσα

Ο παραδοσιακός οικισμός της Μακρυνίτσας είναι μια άλλη κοντινή λύση για ένα χαλαρό 3ήμερο που θα σας ξεκουράσει και θα σας αποφορτίσει ασύγκριτα. Πάνω από το καταπράσινο βουνό των Κενταύρων, θα ατενίζετε τη θέα απολαμβάνοντας το καφεδάκι σας και περπατήστε θαυμάζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.